Barcelonalle shokkitappio! La Ligan mestaruudesta taistelee peräti neljä joukkuetta

© Kuva: Getty Images

Barcelonalla oli torstaina mahdollisuus nousta Espanjan La Ligan kärkipaikalle voittamalla kotiottelussaan Granadan. Katalonialaisryhmä kuitenkin munasi mahdollisuutensa ja hävisi ottelun 1-2-lukemin.

Kaikki näytti Barcelonan kannalta hyvältä vielä avausjakson jälkeen. Barça johti ottelua Lionel Messin osumalla 1-0-lukemin ja oli hallinnut pelitapahtumia mielin määrin.

Toisella jaksolla Granada nousi kuitenkin tasoihin ja ohi. Darwin Machis laukoi tasoitusmaalin reilun tunnin pelin jälkeen ja vain hetkeä myöhemmin Barcelonan päävalmentaja Ronald Koeman lensi punaisella kortilla. Barçan ilta synkentyi entisestään, kun 39-vuotias konkarihyökkääjä Jorge Molina puski ottelun voittomaalin kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa.

Barcelona piti ottelussa palloa peräti 81 prosenttisesti. Toisella puoliajalla lukema oli peräti 83 prosenttia. Kaikesta huolimatta Granada onnistui maalinteossa kahdesti, laukoen yhtä monta kertaa maalia kohti.

Barçan tappion myötä La Ligan sarjakärjessä jatkaa Atlético Madrid 73 pisteellään. Lähimmät uhkaajat Real Madrid ja Barcelona ovat keränneet 71 pistettä. Mestaruuskamppailuun on noussut kuin varkain myös Sevilla, joka on pelannut viime aikoina vahvasti ja kerännyt jo 70 pistettä.

La Ligaa on jäljellä vielä viisi ottelukierrosta. Seuraava ottelukierros pelataan jo tulevana viikonloppuna.