BBC: Manchester City on vetäytynyt Euroopan Superliigasta, Chelsea seuraamassa perässä

© Kuva: Getty Images

Manchester City on vetätynyt Euroopan Superliigasta, ja Chelsea on seuraamassa perässä, kertoo BBC. City on ainoana Superliiga-seurana itse vahvistanut vetätymisaikeensa.Tällä hetkellä ei ole tiedossa, kuinka sitovia seurojen tekemät sopimukset ovat.

12 eurooppalaista suurseuraa julkisti sunnuntain ja maanantain välisenä yönä suunnitelmansa perustaa kansainvälinen suljettu sarja, joka korvaisi kyseisten joukkueiden osalta Mestarien liigan. Hanketta on vastustettu voimakkaasti niin jalkapalloliittojen, kansallisten sarjojen ja kannattajien toimesta ja paikoin myös valtiotasolla.

Kilpailun perustajaseuroiksi ilmoittautuivat Englannista Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United ja Tottenham, Espanjasta Atlético Madrid, Barcelona ja Real Madrid sekä Italiasta AC Milan, Internazionale ja Juventus.

Chelsea pelaa kirjoitushetkellä Valioliigassa Brightonia vastaan. Ottelun alla Chelsean stadionin ulkopuolelle kerääntyi iso joukko ihmisiä protestoimaan Superliiga-suunnitemia vastaan (katso artikkelikuva). Chelsean entinen maalivahti, seuran tekninen neuvonantaja Petr Čech nähtiin väkijoukon keskellä rauhoittelemassa ihmisiä.

 


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – ARSENA

Onko Arsenal paikallistaistelussa helppo pala huippuvireiselle Chelsealle?