Kiinan Superliigan avauskierroksella nähtiin melkoiset murskajaiset, kun Shanghai Port (entinen SIPG) aloitti kautensa komealla 6-1-vierasvoitolla Tianjin Jinmen Tigerista.

Shanghain tehomiehinä ottelussa häärivät Valioliigassakin pelanneet Marko Arnautovic sekä Oscar.

West Hamista Kiinaan vuonna 2019 siirtynyt Arnautovic laukoi ottelussa hattutempun ja Chelseassa vuosina 2012-17 pelannut Oscar antoi maalisyötön peräti viiteen maaliin.

LUE MYÖS: Kiinan Superliigaan tiukat palkkakatot – rikkomuksista luvassa erittäin ankaria sanktioita

Kiinan Superliigaan tuli täksi kaudeksi tiukka palkkakatto, jonka myötä sarjasta on lähtenyt lukuisia nimimiehiä. Shanghai onnistui kuitenkin pitämään riveissään peräti neljä nimekästä ulkomaalaispelaajaa (edellä mainittujen lisäksi Aaron Mooy ja Ricardo Lopes) ja on sarjan suurin mestarisuosikki.

Viime kaudella Shanghai Port sijoittui sarjassa neljänneksi hävittyään ”pronssiottelun” Beijing Guoanille yhteismaalein 3-2. Mestaruuden voitti Jiangsu Suning, jonka riveissä pelasivat muun muassa italialaishyökkääjä Eder sekä brassipelaajat Miranda ja Alex Teixeira. Pelaajista kaksi ensin mainittua siirtyivät täksi kaudeksi Sao Pauloon.

Mikko Knuuttila

@Kiinanurheilu
Shanghai Port (entinen SIPG) aloitti Kiinan futisliigakautensa ryminällä. Joukkueessa on tähtikadosta kärsivän sarjan parhaat ulkomaalaiset ja se näkyi murskavoitossa Tianjiniä vastaan. Marko Arnautovicille hattutemppu, Oscarille viisi (!) maalisyöttöä. #Kiina

Titan Sports

@titan_plus
A landslide victory for Ivan Leko's debut in CSL: with 5 mins remaining, Shanghai Port 6:0 Tianjin Jinmen Tiger. Marko Arnautovic made a hat trick. 2 goals from Ricardo Lopes. 5 ASSISTS from Oscar. It's also the coaching debut for Yu Genwei, Tianjin's head coach.