Florentino Pérez tyrmistyi Superliigan kaatumisesta: ”Mitä me teimme väärin?”

© Kuva: Getty Images

Real Madridin puheenjohtaja Florentino Pérez kertoi El Largueron haastattelussa olevansa ”surullinen ja pettynyt” siitä, että Euroopan Superliiga ei toteunutkaan.

12 Euroopan suurseuraa julkisti sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, että ne ovat lähtemässä perustajajäseniksi uuteen kansainväliseen suljettuun sarjaan, joka korvaisi niiden joukkueiden osalta Mestarien liigan. Hanke sai kuitenkin valtavan määrän vastustusta jalkapalloliitoilta, kansallisilta sarjoilta ja kannattajilta sekä paikoin valtiotasolta.

Osa Superliigaan ilmoittautuneista joukkueista jätti leikin kesken jo tiistaina, ja seuraavana päivänä projekti oli jo kuopattu – ainakin toistaiseksi.

Pérez, yksi hankkeen päähahmoista, uskoo yhä, että Superliiga voi toteutua. Hänestä huippujalkapalloilun uudistaminen on välttämätöntä.

– UEFA pisti show’n pystyyn. Olin siitä täysin yllättynyt. Ikään kuin me olisimme pudottaneet atomipommin. Mitä me teimme väärin? Ehkä esittelimme sen huonosti, mutta mikseivät he antaneet meidän puhua siitä?

– Se ei ole reilua, että Englannissa kuusi [isointa seuraa] menettää rahaa ja 14 [muuta pääsarjaseuraa] saa sitä, isot seurat Espanjassa menettävät rahaa ja pienet seurat tienaavat. Jalkapallo on pyramidi. Jos huipulla on rahaa, se valuu alaspäin kaikille.

– Tenniksessä Roger Federerin on pelattava Rafael Nadalia vastaan. Ihmiset eivät mene katsomaan sitä, kun Nadal pelaa maailmanrankingin 80. parhainta vastaan.

– En ole ikinä nähnyt vastaavaa aggressiota UEFA:n puheenjohtajalta ja kansallisilta sarjoilta. Se vaikutti sovitulta. Solvauksia, uhkauksia. Ikään kuin olisimme tappaneet jalkapallon, me yritimme pelastaa jalkapallon.

Pérezin mielestä Superliiga ei ole ainoa vaihtoehto, mutta jotain on hänen mukaansa keksittävä.

– Olen surullinen ja pettynyt. Olemme tehneet vuosia töitä tämän eteen ja miettineet, miten voimme parantaa asioita jalkapallon ja talouden näkökulmasta. Liigat ovat pyhiä, me voimme muuttaa arkisin pelattavia otteluita. Mestarien liiga on vanhentunut, se on kiinnostava vasta puolivälieristä eteenpäin.

– Me olemme avoimia sille, että joku muu keksii vaihtoehdon Superliigalle. Kyse ei ole rikkaista ja köyhistä. Madrid ei ole rikas, se on rikas pokaaleissa mitattuna. Minä en ansaitse penniäkään tällä. Jos olen halunnut 20 vuoden aikana paidan, olen maksanut siitä.


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – ARSENA

Onko Arsenal paikallistaistelussa helppo pala huippuvireiselle Chelsealle?