© Kuva: Juha Tamminen

HIFK – HJK: Suomen Cupissa toinen Stadin Derby

Suomen Cup
HIFK – HJK
Lauantai 03.04. klo 17:00

Pääsiäislauantaina pelataan Suomen Cupin puolivälieriä. Arpa on heittänyt helsinkiläisjoukkueet vastakkain ja vuorossa on kauden toinen Stadin Derby. Helmikuussa HJK oli derbyssä vahvempi lukemin 2-1. Hieman yllättäen ottelu pelataan alkavasta keväästä huolimatta hallissa.

HIFK varmisti paikan puolivälierissä kaatamalla vieraissa RoPSin 0-1. Punanutut hallitsivat ottelua melkein alusta loppuun, mutta maalinteko jäi aivan loppuminuuteille. HIFKin valmius tässä vaiheessa vuotta on nähdyn perusteella hyvällä tolalla ja Joaquin Gómez uhkuu itseluottamusta puolivälierän alla. Hallissa pelaaminen puoltaa jossain määrin HIFK:iä.

HJK:lla on hieman pitempi tauko peleistä ennen derbykoitosta, sillä viimeinen ottelu on maaliskuun puolivälistä, jolloin Klubi voitti Hakan selkein numeroin. HJK on ollut edelleen aktiivinen pelaajamarkkinoilla: haaviin tarttuivat Logan Rogerson sekä päivän vastustajista tuttu Luis Henrique. Joukkue on treenannut ulkona, ja ainoa suurempi arvoitus on pelituntuma – varsinkin kun ottelussa on ahtaat halliolosuhteet.

Lyö vetoa ottelusta:

HJK on joukkueista vahvempi ja toki selkeä suosikki. Stadin derbyt ovat silti olleet tiukkoja koitoksia, ja olosuhteista on kirjattava HIFK:ille ynnää. Vetosuositus on HIFK:n venymiselle – jopa maalin tappiolla lunastetaan: Aasialainen tasoitusveto, HIFK +1.5 kertoimella 1,83.