Argentiinalaiset Higuaínin veljekset tekivät sunnuntain vastaisena yönä jalkapallohistoriaa. Sekä 33-vuotias Gonzalo että 36-vuotias isoveli Federico tekivät maalin, kun heidän edustamansa Inter Miami käänsi 0-1-takaa-ajoaseman 2-1-voitoksi Philadelphia Unionin vieraana. Tapahtumapaikka oli sopiva, sillä Philadelphia tunnetaan myös lempinimellä ”veljellisen rakkauden kaupunki”.

FOX Soccer

@FOXSoccer
73': Gonzalo ⚽
83': Federico ⚽

It's the Higuain show in the City of Brotherly Love 🤝

(via @MLS)

FOX Soccer

@FOXSoccer
Gonzalo and Federico Higuain became the first brothers to score in the same game in @MLS history 🤜🤛

Kyseessä oli harvinainen tapaus. Ensimmäisen kerran MLS:n historiassa kaksi veljestä teki maalin samassa ottelussa. Vastaavia tapauksia nähdään ylipäätään vain harvoin, sillä Transfermarktin mukaan Euroopan TOP 5 -liigoissa on 2000-luvulla pelannut vain neljä veljesparia, jotka ovat tehneet maalin samassa ottelussa.

Vuonna 2001 tässä onnistuivat Espanyolin Roger ja Óscar García. Vuonna 2005 vuorossa olivat Real Zaragozan Diego ja Gabriel Milito, jotka tekivät maalit 2-2-tasapelissä Barcelonaa vastaan. Vuonna 2011 samassa ottelussa maalasivat Manchester Cityn Yaya ja Kolo Touré.

Aivan erityisesti tilastossa edukseen erottuvat ghanalaisveljekset Jordan ja André Ayew, joista molemmat tekivät maalin Marseillelle peräti viidessä eri ottelussa vuosina 2011-2013. Myöhemmin Ayewit pelasivat sekä Ligue 1:ssa että Valioliigassa ottelun, joissa molemmat tekivät maalin, mutta tuolloin eri joukkueiden paidassa pelatessaan.

Higuaínin veljesten riemu vaihtui kuitenkin nopeasti synkäksi suruksi, sillä maanantaina heidän äitinsä Nancy Zacarías menehtyi syövän uuvuttamana. Zacarías sairastui syöpään vuonna 2016, taisteli yli neljän vuoden ajan, mutta joutui nyt taipumaan.

Kun Higuaínin äiti sairastui, pelasi Gonzalo Higuaín parhaillaan Copa Américassa. ”Pipita” harkitsi tuolloin jalkapallon lopettamista hänen vuokseen, mutta äiti ei sallinut sitä.

– Hän sanoi minulle, että olisi surullinen, jos en pelaisi. Hän kertoi, että hän tuli onnelliseksi, kun pelasin jalkapalloa ja tein maaleja, Higuáin kommentoi tuolloin.

Viime vuonna Gonzalo Higuaín pelasi vielä Juventuksessa ja koronatauon alettua hän pyysi lupaa matkustaa tapaamaan äitiään Argentiinaan ja pohtimaan samalla tulevia siirtojaan. Vain muutamaa päivää sitten Higuaín puhui äitinsä tilanteesta argentiinalaiselle La Nación -lehdelle, ja sanoi hänen tilansa olevan vakaa.

– Äiti voi hyvin, äiti voi hyvin. Rukoilen aina hänen puolestaan. Tilanne on edelleen raskas, mutta hän on sitkeä, Higuaín kuvaili vain muutamaa päivää ennen äitinsä kuolemaa.

Isoveli Federico Higuaín kertoi omistaneensa Philadelphia-pelin maalin äidilleen. Nyt on kuitenkin epävarmaa, pelaavatko veljekset lainkaan Inter Miamin seuraavassa ottelussa Nashvillea vastaan, sillä suru on varmasti suuri.

Real Madrid Info ³⁵

@RMadridInfo
Our condolences to Higuain and his whole family for the passing of his mother Nancy Zacarías, May she Rest In Peace

Football Tweet ⚽

@Football__Tweet
Our thoughts and prayers go out to Gonzalo Higuaín, who lost his mother to cancer last night.

She was just 64. 🙏🌹

33-vuotias Gonzalo Higuaín on perheensä suuri jalkapallotähti. Hän on pelannut urallaan muun muassa Real Madridissa, Napolissa ja Juventuksessa. Meriittilistalta löytyy esimerkiksi kolme La Ligan ja kolme Serie A:n mestaruutta. Kaudella 2015-2016 Higuaín voitti Serie A:n maalikuninkuuden tehtyään huikeat 36 maalia Napolille. Se on yhä Serie A:n yhden kauden maaliennätys. Argentiinan maajoukkueessa Higuaín pelasi 75 ottelua. Hän teki kolmessa MM-turnauksessaan yhteensä viisi maalia.

Viime lokakuusta lähtien Gonzalo Higuaín on pelannut samassa seurassa yhdessä isoveljensä Federicon kanssa. Tiet kohtasivat ensimmäistä kertaa yli 13 vuoteen, sillä viimeksi he pelasivat yhdessä argentiinalaisessa River Platessa vuonna 2007. Niin ikään hyökkääjänä pelaava Federico Higuaín on pelannut valtaosan urastaan MLS:ssä, jossa hän on viihtynyt jo vuodesta 2012 lähtien, edustaen peräti kahdeksan kauden ajan Columbus Crew’tä.

Veljeksiä on myös kaksi muutakin, mutta Nicolasta ja Lautaroa ei jalkapallokentiltä tunneta. Veljessarjan isä Jorge ”El Pipa” Higuaín teki kuitenkin kunnioitettavan uran jalkapallokentillä keskuspuolustajana.

Lähteet: Transfermarkt ja AS