Italian Serie A:ssa pelattiin lauantaina täysi kymmenen ottelun kierros. Sarjan kärkitaistelun kannalta erittäin tärkeitä tuloksia olivat AC Milanin ja Juventuksen jääminen tasapeleihin omissa otteluissaan, kun samalla sarjakärki Inter voitti Bolognan vieraissa Romelu Lukakun maalilla 1-0.

Kierros tarjosi lisäksi myös yhden koko kauden hienoimmista maaleista. Se syntyi Rooman Olympiastadionilla, ja maalista vastasi vierasjoukkue Spezian hyökkääjä Daniele Verde. Maali oli Verdelle Serie A -kauden neljäs.

Kotijoukkue Lazio oli siirtynyt johtoon Manuel Lazzarin 56. minuutilla maaliin sujauttamalla pallolla. Spezia ei kuitenkaan taipunut, vaan päätti 73. minuutilla nopean vastahyökkäyksensä upeaan maaliin. Ghanan maajoukkuemies Emmanuel Gyasi keskitti vasemmalta, ja Verde ei epäröinyt hetkeäkään, vaan esitteli TV-katsojille täydellisyyttä hipovan saksipotkun. Italialaisen tulinen kuti suuntautui aivan maalin ylänurkkaan.

Maalin voi katsoa alla olevasta klipistä tai Youtubesta tämän linkin takaa. Koostevideo koko ottelusta löytyy jutun lopusta. Siinä Verden maali näkyy ajassa 1:45.

Pisteitä Spezia ei kuitenkaan kotiin viemisikseen saanut, sillä Lazio nousi 88. minuutilla 2-1-voittoon Felipe Caicedon rankkarimaalilla. Rangaistuspotku tuomittiin VAR-tarkistuksen jälkeen käsivirheestä.

Ottelu sai vielä värikkään lopun, kun lisäajan lopulla Laziolta ajettiin peräti kaksi pelaajaa ulos. Maalintekijä Lazzari komennettiin suihkuun suoralla punaisella ajassa 90’+6 ja Joaquín Correa kaksi minuuttia myöhemmin toisen keltaisen myötä.

Lazio jatkaa sarjassa kuudentena, neljän pisteen päässä neljäntenä olevasta Juventuksesta. Spezia on sijalla 16, seitsemän pistettä putoamisviivan yläpuolella.