Pohjois-Amerikan MLS-sarjan pelikausi 2021 on alkamassa ensi viikon viikonloppuna, 16.-17.4. Hyvä uutinen uutta kautta ajatellen on se, että Yhdysvaltain koronarokotusohjelma on edennyt sen verran ripeästi, että vuoronsa saivat pääsiäisen aikoihin jo ensimmäiset ammattilaisjalkapalloilijatkin.

Yksi ensimmäisistä rokotepiikille päässeistä aktiivijalkapalloilijoista – oletettavasti koko maailmassa – oli Orlando Cityn brasilialaishyökkääjä Alexandre Pato. 31-vuotias Pato julkaisi kuvan ensimmäisen rokoteannoksensa saamisesta Instagram-tilillään, valistavan saatetekstin kera.

– Tänään minä ja vaimoni saimme ensimmäisen rokotteemme. On mahtavaa nähdä, että paremmat päivät lähestyvät! Jos asut Floridassa ja olet yli 18-vuotias (yli 16 Pfizerin rokotteeseen), voit nyt rekisteröityä COVID-19-rokotetta varten osoitteessa myvaccine.fl.gov. Käy hakemassa omasi, niin pääsemme yhdessä tästä yli, Pato kirjoitti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexandre Pato (@pato)

Alexandre Pato muistetaan kaikkein parhaiten AC Milanista, jossa hän pelasi vuosina 2007-2013, voittaen kerran myös Serie A:n. A-maaotteluita Pato on pelannut Brasilian paidassa 27. Lisäksi hän on voittanut kaksi olympiamitalia. Lisäksi hänet on nähty muun muassa Villarrealin, kiinalaisen Tianjin Quanjianin sekä lyhyen ajan myös Chelsean paidassa. Sopimuksen MLS-seura Orlando Cityn kanssa Pato solmi helmikuussa.

Daily Mailin mukaan noin 32 prosenttia Yhdysvaltain väestöstä on saanut ainakin yhden koronarokotusannoksen. Maanantaina myös vuosi sitten MLS:ään liittynyt David Beckhamin omistama Inter Miami kertoi pelaajiensa saaneen ensimmäiset rokotteensa, seuran omalla stadionilla.

[readmore from=Koronavirus]

– Inter Miami sai yhtenä Yhdysvaltain ensimmäisistä ammattiurheilujoukkueista pelaajansa rokotettua. Pelaajat saavat toisen rokoteannoksensa lähiviikkoina, seuran tiedotteessa todettiin.

– Inter Miami CF -stadionin rokotuspaikka on ollut auki tammikuun 12:sta päivästä lähtien, ja päivittäin jopa 1 500 etukäteen rekisteröitynyttä potilasta saa rokotteensa.