Lähde: Viime kauden finalistit ulos pian perustettavasta Euroopan Superliigasta – UEFA:lla kriisikokous

© Kuva: Getty Images

Euroopan Superliigasta on huhuttu jo muutamien vuosien ajan, mutta nyt asiat ovat lähempänä konkretisoitumista kuin koskaan aiemmin. Näin ainakin, jos arvovaltaisen ranskalaislehden L’Équipen toimittajaa Bertrand Latouria on uskominen.

Latourin mukaan englantilaiset, espanjalaiset ja italialaiset seurat ovat aikeisssa julistaa Superliigan perustamisesta vielä sunnuntai-illan aikana. Mukana perustajaryhmässä olisi 5-6 englantilaisseuraa, kolme espanjalaista ja kolme italialaista seuraa. Sen sijaan kilpailussa ei olisi mukana seuroja Ranskan ja Saksan sarjoista, joten Mestarien liigan viime kauden finalisteja PSG:tä ja Bayern Müncheniä ei Superliigassa nähtäisi.

Latourin twiitin perusteella UEFA järjestää suunnitelmien johdosta kriisikokouksen. UEFA itse oli suunnitellut kertovansa maanantaina Mestarien liigan uudesta formaatista 36 joukkueen kilpailuksi vuodesta 2024 lähtien.

The Timesin mukaan viisi englantilaista perustajaseuraa ovat Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal ja Tottenham, joten ainakaan toistaiseksi Manchester City ei ole varmuudella mukana.

Marcan tietojen mukaan Superliigaan sitoutuvia seuroja koskisi vakavat rangaistukset, mikäli suunnitelmat etenevät. Koska ne eivät osallistuisi kauden 2021-2022 Mestarien liigaa, ne voisivat menettää 30-50 miljoonaa euroa ensi vuoden kansallisen pääsarjan TV-tuloistaan.


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – ARSENA

Onko Arsenal paikallistaistelussa helppo pala huippuvireiselle Chelsealle?