Mitä ihmettä? Ulkona täysi kesäsää ja Kansallista Liigaa pelataan hallissa – ”Onhan tämä nyt surullista”

© Kuva: Kansallinen Liiga / Kalevi Hämäläinen

Kansallisen Liigan kauden 2021 avauskierros pelattiin sunnuntaina loppuun Espoossa, kun viime kauden viidenneksi sijoittunut FC Honka sai vieraakseen Tampereen Ilveksen. Sarjaa pelataan toistaiseksi tyhjille katsomoille, mutta siitä huolimatta monet TV-katsojat saivat yllättyä havaitessaan, että ottelu pelattiin hallissa Esport Arenalla.

Tapiolassa oli Forecan mukaan ottelun aikaan lämpöä 13 astetta (joidenkin muiden lähteiden mukaan jopa 15 tai 16), ja kaunis aurinkoinen keli. Kuten monella seudulla maassa, on sää ollut viikonloppuna liki kesäinen, sillä näissä lämpötiloissa Suomessa pelataan futista usein myös kesä- ja elokuussa.

Espoossa on myös useita tekonurmia, mutta siitä huolimatta peli pelattiin hämärässä hallissa. Tämä ihmetytti myös sosiaalisessa mediassa.

– Käsittääkseni lisenssihakemuksessa joukkueen pitää ilmoittaa varakenttä ja Hongalla se on Esport Arena. Luonnonnurmi ei ole vielä kunnossa, joten peli on siirretty tälle varakentälle, selostaja Ville Makkonen kommentoi Twitterissä.

Ilmeisesti päätös pelin siirtämisestä halliin tehtiin verrattain myöhään, sillä ainakin Ilveksen leiristä twiitattiin vielä sunnuntaiaamuna, että peli pelattaisiin Tapiolan Urheilupuiston ulkonurmella. Pallo pyöri kuitenkin viereisessä hallissa.

Ottelu päättyi tasanumeroihin 2-2. Ensimmäisen puoliajan ainoan maalin teki Ilveksen Pipsa SaarilahtiAino Rasinen tuplasi vieraiden johdon, mutta kotijoukkue Honka nousi tasoihin Milla Punsarin ja Wilma Spetsin maaleilla.


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – ARSENA

Onko Arsenal paikallistaistelussa helppo pala huippuvireiselle Chelsealle?