Päättyykö Zlatanin ura jättisakkoihin ja pelikieltoon? – Epäillään rikkoneen FIFA:n eettistä koodistoa

© Kuva: Getty Images

Jos joku epäili, ettei Zlatan Ibrahimovicin taso olisi enää riittänyt eurooppalaiseen huippusarjaan, kun hän palasi MLS:stä Serie A:n AC Milaniin, on hän saanut yllättyä raskaasti. Zlatan on tehnyt Milanille maaleja entiseen malliin, ja on antanut katetta puheilleen itsestään ”jalkapallon Benjamin Buttonina”.

Maaliskuussa 39-vuotias Zlatan palasi jopa tehokkaasti Ruotsin A-maajoukkueeseen liki viiden vuoden poissaolon jälkeen. Hänet nähtäneen suurella todennäköisyydellä myös ensi kesän EM-kisoissa.

Italialaismediassa ollaan oltu vakuuttuneita siitä, että Zlatanin ura tulee jatkumaan Milanissa ensi kaudellakin, sillä jatkosopimusneuvottelujen kerrotaan olevan jo pitkällä.

– Voin sanoa, että olemme jo erittäin lähellä. Vain pieniä yksityiskohtia on enää selvittämättä, seuraikoni Paolo Maldini AC Milanin johtoportaasta vahvisti viime viikolla.

Nyt ruotsalaislehti Aftonbladet on kuitenkin nostanut pöydälle huomattavasti ikävämmänkin skenaarion. Aftonbladet pitää mahdollisena, että hyökkääjäkolossi voi saada jättisakot ja pitkän pelikiellon, joka pakottaisi hänet lopettamaan ennen aikojaan. Zlatanin epäillään rikkoneen FIFA:n eettistä koodistoa, koska hän on erään vedonlyöntiyhtiön osaomistaja.

Zlatanin viime päivät ovat olleet myrskyisiä. Viikonloppuna hän sai sakkoa ja pelikiellon tultuaan ulosajetuksi suunsoiton takia Milanin ottelussa Parmaa vastaan. Sen jälkeen hänet kuvattiin aterioimassa ravintolassa Italian koronamääräysten vastaisesti. Ja nyt pöydällä on kaikkein suurin pommi, epäily eettisen koodiston rikkomisesta.

Aftonbladet paljasti, että Ibrahimovic omistaa edelleen osan Maltalla kotipaikkaansa pitävästä vedonlyöntiyhtiöstä Bethard.comista. FIFA:n eettinen koodisto kieltää jyrkästi pelaajia osallistumasta vedonlyöntiyhtiöiden toimintaan. Aftonbladetin mukaan Ibrahimovicia saatetaan rankaista ”miljoonasakoilla tai pahimmassa tapauksessa urheilullisella sanktiolla.”

Zlatanin yritys Zlatan Unknown AB omistaa noin kymmenen prosenttia Gameday Group PLC:n osakkeista. Gameday Group puolestaan on Bethardin ainoa osakkeenomistaja. Bethard teki vuonna 2019 liikevoittoa lähes 30 miljoonaa euroa.

Ongelma Zlatanin vedonlyöntiyhtiön omistuksesta tuli maaliskuisen maajoukkueeseen paluun myötä, sillä hän pelasi FIFA:n alaisuudessa karsinnoissa Qatarin MM-kilpailuihin. FIFA voi tiettävästi langettaa tällaisesta eettisen koodiston rikkomisesta maksimirangaistuksena jopa kolmen vuoden pelikiellon. Tämä pakottaisi hyvin todennäköisesti Zlatanin eläkkeelle.

Lähde: AS

Pariisin UCL-finaalissa mahtivalueta! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️