Teemu Pukki on jo yksi Norwichin kaikkien aikojen legendoista, sanoo joukkueen päävalmentaja Daniel Farke.

Huuhkajien tähtihyökkääjä viettää kolmatta kauttaan Norwichissa, mutta hän on pelannut jo ikiajoiksi itsensä Kanarialintujen kannattajien sydämiin.

Pukki, 31, on tahkonnut Norwichin paidassa kaikkiaan 125 ottelua tehden niissä yhteensä 66 maalia ja syöttäen 17. Yksilöpalkintojen lisäksi Pukki on auttanut Norwichin kahdesti Valioliigaan, jonne seura palaa ensi kaudeksi.

– Teemun ei tarvitse todistella minulle enää mitään. Meidän kaikkien tulisi arvostaa häntä, oli kyse sitten Norwichista, Englannista tai Suomesta. Jatkukoon se pitkään, kommentoi Farke The Pink Unin mukaan.

Saksalaisluotsin mukaan Pukin legenda kasvaa entisestään hänen ripustaessa aikanaan nappulakengät naulaan, mutta Farke toivoo suomalaiskärjeltä vielä lisää urotekoja ennen sitä.

– Pelaaja kasvaa vuosi vuodelta jäätyään eläkkeelle. Mitä pidempään pelaaja on ollut eläkkeellä, sen parempi jalkapalloilija hänestä tulee. Nyt on tärkeää, että hän jatkaa menoaan ja hyviä otteitaan.

– Hän voi jonain päivänä katsoa uraansa taaksepäin, kun hän istuu sohvallaan Suomessa juomassa kahvia tai viinilasillista. Mutta yksi asia on varma: hänen perintönsä jää elämään ikuisesti.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Pukki on enää kahden maalin päässä Jari Litmasesta Huuhkajien kaikkien aikojen maalitilastossa. Kuva: Juha Tamminen

– Hän on jo yksi tämän seuran suurimmista legendoista, mutta hän voi vielä tehdä hieman töitä sen eteen. Minä pysyn periksiantamattomana ja pidän paineen korkealla. Mutta hän ei antaisi itsensä vain rojahtaa alas tai ottaa rennosti.

– Se ei ole osa hänen luonnettaan, mutta hän voi olla varsin ylpeä. Jalkapallossa, kuten elämässäkin, saa sen, mitä on panostanut, ja hän oli valmis panostamaan paljon urallaan.

Pukki voitti toissa kaudella Mestaruussarjan parhaan pelaajan palkinnon, ja hän on ehdolla sen saajaksi myös tänä vuonna.

– Tämä on mahdollista vain, kun puhutaan huippupelaajasta ja -tyypistä, sanoi Farke.

– Kaksi vuotta sitten me olimme joukko nuoria jätkiä, eikä kukaan odottanut meidän olevan lähellä kärkikuusikkoa. Se (nousu Valioliigaan) oli iso järkytys, iso yllätys. Me voitimme mestaruuden 94 pisteellä ja teimme lähes sata maalia. Hän oli Mestaruussarjan paras pelaaja ja hyökkääjä. Hän pääsi kaksinumeroiseen maalimäärään Valioliigassa.

– Kaikella kunnioituksella: tiedän, että Suomella on hyvä joukkue, mutta hän oli se päähenkilö, joka vei heidät EM-kisoihin ensimmäistä kertaa.

– Mutta tämä kausi oli vielä vaikeampi. Meillä oli putoaminen niskassa. Teemu oli roolimalli nuorille pelaajilleni. Hän ei ole johtanut meitä menestykseen vain maaleillaan ja maalisyötöillään, vaan esityksillään.