UEFA vahvisti: Huuhkajien EM-otteluihin pääsee katsojia

© Kuva: Juha Tamminen

Euroopan jalkapalloliitto UEFA vahvisti perjantaina, että ainakin kahdeksaan kisakaupunkiin voidaan ottaa katsojia ensi kesän miesten EM-kisoissa. Näihin kaupunkeihin lukeutuvat myös Huuhkajien lohkon kisakaupungit Pietari ja Kööpenhamina.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan kisat on tarkoitus pelata 12 kaupungissa ympäri Eurooppaa.

Kööpenhaminan ja Pietarin lisäksi yleisöä peleihin ovat ottamassa Budapest, Baku, Amsterdam, Glasgow, Bukarest ja Lontoo.

Münchenin, Rooman, Bilbaon ja Dublinin kohtaloista päätetään 19. huhtikuuta.

Kööpenhamina on arvioinut, että Parkenille voidaan ottaa vähintään 25-33 prosenttia stadionin kapasiteetista. Pietari on varmistanut, että otteluihin voidaan ottaa vähintään 50 prosenttia Stadion Krestovskin kapasiteetista. Molemmat Huuhkajien otteluiden kisakaupungit ovat kertoneet, että kapasiteettia voidaan mahdollisesti kasvattaa, mistä tehdään päätökset huhtikuun loppuun mennessä.

Parkenin enimmäiskapasiteetti on normaalitilanteessa 38 065 katsojaa ja Stadion Krestovskille mahtuu enimmillään 68 134 silmäparia.

Yhdeksän kisakaupunkia, joiden joukossa on myös Kööpenhamina, ovat kertoneet, ettei otteluihin matkustaville katsojille ole luvassa erityiskohtelua maahantuloa koskevien rajoitusten suhteen. Tanskan jalkapalloliitto on lisäksi pyytänyt, että Uefa priorisoisi lippujen jaossa tanskalaisia.

Pietari sen sijaan suunnittelee, etteivät matkustusrajoitukset koskisi EM-kisoihin matkustavia katsojia. Lipun omistavilla katsojilla tulisi kuitenkin olla todistus tuoreesta negatiivisesta koronatestistä.

Huuhkajat avaa EM-kisat 12. kesäkuuta Tanskan vieraana. Kööpenhaminasta matka jatkuu Pietariin, missä Suomi kohtaa Venäjän 16.6. ja Belgian 21.6.

Lähteet: Palloliitto, UEFA


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.