UEFA:n presidentti Aleksander Ceferin ampuu nyt kovilla.

Ceferin on leimannut Euroopan Superliigan perustajat ”käärmeiksi” ja ”valehtelijoiksi”, ladaten armotonta kritiikkiä etenkin Juventuksen toimitusjohtaja Andrea Agnellin suuntaan.

Agnelli toimi vielä hiljattain Euroopan seurajoukkueyhdistys ECA:n puheenjohtajana. Hän oli vahvasti mukana sekä Mestarien liiga -uudistuksen rakentamisessa että ensi kesänä käynnistyvän Konferenssiliigan perustamisessa.

Maanantain vastaisena yönä Agnelli nimitettiin kuitenkin jo Euroopan Superliigan johtokunnan varapuheenjohtajaksi. Tuoreimpien mediatietojen mukaan italialaismies on jo eronnut ECA:n johdosta, saaden hänen tyttärensä kummisedän Ceferinin veren kiehumaan.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Transfer News Live

@DeadlineDayLive
Just to let you all know, Aleksander Čeferin is godfather to Andrea Agnelli's daughter. 🤯🤯

Transfer News Live

@DeadlineDayLive
UEFA President Aleksander Ceferin on Juventus chairman Andrea Agnelli:

"I have never seen a person lie so many times and as persistently as he did. I spoke with him on Saturday afternoon and he said it is all lies.

"Greed allows all human values to evaporate."

(Source: GOAL)

– Emme tienneet, että käärmeitä olisi näin lähellä meitä. Nyt me tiedämme, totesi Ceferin raivostuneena lehdistölle maanantaina.

– Olin rikollisoikeudellinen asianajaja 24 vuoden ajan, mutta en ole koskaan nähnyt kenenkään valehtelevan yhtä sitkeästi kuin hän.

– Hän soitti minulle viimeksi lauantaiaamuna valehdellakseen minulle, että hän on tyytyväinen muutoksiin ja että hän tukee niitä täysin. Selvästi hän oli jo suostunut johonkin muuhun.

Ceferinin mukaan Ed Woodward soitti hänelle puolestaan torstaina.

Manchester Unitedin toimitusjohtaja oli osoittanut myös tukensa UEFA:n suunnitelmille ja vaikutti olevansa huolissaan vain FFP:stä. Hänkin oli kuitenkin siihen mennessä suostunut liittymään Euroopan Superliigaan.

[readmore from=Euroopan-Superliiga]

Ceferin lupasi myös, etteivät Superliigasta vastuuta kantavat osapuolet selviä aikeistaan rangaistuksetta.

Ensinnäkin kaikki pelaajat, jotka edustavat tällä hetkellä 12 Superliigan perustajaseuraa, pitäisi asettaa pelikieltoon kaikista UEFA:n kilpailuista ”mahdollisimman nopeasti”.

– Arvioimme tilannetta vielä lakitiimimme kanssa, vastasi Ceferin kysyttäessä siitä, voitaisiinko pelaajilta evätä osallistuminen jo kesän 2021 EM-kisoihin.

– Teemme voitavamme. Tässä on kyse ainoastaan ahneudesta, ei koronaviruspandemiasta. Puheet Superliigasta nousivat pinnalle jo ennen tätä.

– Nämä niin sanotut isot seurat… On selvää, etteivät tämän päivän suurseurat ole aina olleet suuria. Juventus oli Serie B:ssä, Manchester United oli ennen Sir Alex Fergusonia… en edes tiedä missä.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Alexander Ceferin will meet legals to decide about sanctions for the clubs involved in UCL and Europa League this season.

“We will try to use all the sanctions against the #SuperLeague clubs. As soon as possible they have to be BANNED from all our competitions, players too”. 🚨

LUE MYÖS: