Urheilussa on paljon kliseitä, ja yksi niistä – hyvin paikkansapitävä sellainen – sanoo, että kaikki putket katkeavat joskus. Sunnuntaina katkesi yksi europelien kautta aikain upeimmista putkista, sillä Naisten Mestarien liigaa mielin määrin dominoinut Lyon putosi kilpailun puolivälierävaiheessa. Lyon oli voittanut kilpailun peräti viitenä vuonna putkeen, mutta nyt sitä ei nähdä edes välierissä. Viimeisestä kymmenestä mestaruudesta Lyon oli voittanut seitsemän.

Haaveer Lyonin kuudennesta peräkkäisestä mestaruudesta romutti saman liigan PSG, joka haki sunnuntaina Etelä-Ranskasta 2-1-voiton. Näin ottelupari päättyi 2-2-lukemiin, ja PSG eteni jatkoon vierasmaalisäännön turvin. Lyon oli voittanut kotikentällään peräti 56 peräkkäistä ottelua, mutta nyt se kärsi raskaan ja kirvelevän tappion.

Ottelu piti alun perin pelata jo 31. maaliskuuta, mutta sitä jouduttiin siirtämään, koska Lyonin joukkueessa todettiin useita koronavirustartuntoja.

Lyon johti otteluparia 2-0, kun yhdysvaltalainen Catarina Macario vei joukkueensa johtoon sunnuntain pelin 4. minuutilla. Grace Geyoro kavensi PSG:lle, kun pelattiin 25. minuuttia. Sunnuntain pelin voittomaali ja PSG:n jatkopaikan ratkaissut osuma syntyi tunnin pelin kohdalla. Se merkittiin kohtalokkaasti toppari Wendie Renardin omaksi maaliksi. Renard on Lyonin kapteeni ja yksi kaikkien aikojen puolustajista naisjalkapalloilussa.

PSG Féminines

@PSG_Feminines
Décrivez votre joie au coup de sifflet final 😍

#OLPSG | 🏆 #UWCL

PSG Féminines

@PSG_Feminines
La joie du vestiaire, c’est cadeau 🔥

#OLPSG

PSG:n voittoa pidettiin yleisesti ottaen hyvin ansaittuna, ja se lieneekin vahvoilla voittamaan koko Mestarien liigan. Myös edellisen kerran Lyonin pudotti Mestarien liigasta juuri PSG, keväällä 2015 tässä samassa vaiheessa.

[readmore from=Lyon-naiset]

PSG näpäytti Lyonia jo viime marraskuussa, kun se kukisti Lyonin Ligue 1:n ottelussa. Lyonilla oli tuolloin allaan 80 ottelun tappioton putki. Noista 80 ottelusta se oli voittanut huimat 75. Nyt PSG johtaa myös Ligue 1:tä neljän pisteen erolla ennen ottelun vähemmän pelannutta Lyonia.

Mestarien liigan välieräparit ovat PSG-Barcelona ja Bayern München-Chelsea. Ensimmäiset osaottelut pelataan ensi viikon lauantaina (PSG-Barca) ja sunnuntaina (Bayern-Chelsea). Kilpailussa nähdään varmuudella uusi mestari, sillä mikään nelikosta ei ole Mestarien liigaa voittanut. Barcelona on nähty finaalissa kerran ja PSG kahdesti. Viime elokuussa PSG hävisi välierässä Lyonille 0-1 (jutun kuva tästä pelistä).

Lyonin vaihtopenkillä istui kolmosvahtina tänäänkin 20-vuotias nuori suomalaismaalivahti Katriina Talaslahti.

UEFA Women’s Champions League

@UWCL
⏰ 𝗙𝗨𝗟𝗟-𝗧𝗜𝗠𝗘 ⏰

Paris end Lyon's five-year reign as European champions with a comeback win to set up a semi-final against Barcelona!

@OLfeminin 1-2 @PSG_Feminines (agg: 2-2)

#UWCL | Quarter-finals

sports teams hurt

@kudzim88
Lyon have had probably the greatest run we may ever see in the Champions League. All things come to an end at some point and PSG will relish being the ones to dethrone Lyon here (and possibly in the league too?)

beIN SPORTS

@beinsports_FR
🏆⚽️ Women's Champions League
😮 L'Olympique Lyonnais c'est 7⃣ titres lors des 🔟 dernières éditions !
🤔 Le club rhodanien parviendra-t-il à conserver son titre ?

Adam Millington

@AdamGMillington
They have won the last five #UWCL titles, but Lyon are out!

PSG win 2-1 away from home and, with an aggregate score of 2-2, they get the victory on away goals.

PSG will now play Barcelona in the semis. The winner of that game will face Bayern/Chelsea in the final.

Alex Brotherton

@alex_brotherton
Lyon Féminin, winners of the last 5 Women's Champions Leagues, have just be knocked out in the quarter-finals by PSG. 2-2 on aggregate, Wendie Renard's own goal the difference. The last time they were eliminated from the competition was in 2015, also at this stage against PSG.