Valta vaihtuu! Viisi vuotta Naisten Mestarien liigaa dominoinut Lyon sensaatiomaisesti ulos välieristä!

© Kuva: Getty Images

Urheilussa on paljon kliseitä, ja yksi niistä – hyvin paikkansapitävä sellainen – sanoo, että kaikki putket katkeavat joskus. Sunnuntaina katkesi yksi europelien kautta aikain upeimmista putkista, sillä Naisten Mestarien liigaa mielin määrin dominoinut Lyon putosi kilpailun puolivälierävaiheessa. Lyon oli voittanut kilpailun peräti viitenä vuonna putkeen, mutta nyt sitä ei nähdä edes välierissä. Viimeisestä kymmenestä mestaruudesta Lyon oli voittanut seitsemän.

Haaveer Lyonin kuudennesta peräkkäisestä mestaruudesta romutti saman liigan PSG, joka haki sunnuntaina Etelä-Ranskasta 2-1-voiton. Näin ottelupari päättyi 2-2-lukemiin, ja PSG eteni jatkoon vierasmaalisäännön turvin. Lyon oli voittanut kotikentällään peräti 56 peräkkäistä ottelua, mutta nyt se kärsi raskaan ja kirvelevän tappion.

Ottelu piti alun perin pelata jo 31. maaliskuuta, mutta sitä jouduttiin siirtämään, koska Lyonin joukkueessa todettiin useita koronavirustartuntoja.

Lyon johti otteluparia 2-0, kun yhdysvaltalainen Catarina Macario vei joukkueensa johtoon sunnuntain pelin 4. minuutilla. Grace Geyoro kavensi PSG:lle, kun pelattiin 25. minuuttia. Sunnuntain pelin voittomaali ja PSG:n jatkopaikan ratkaissut osuma syntyi tunnin pelin kohdalla. Se merkittiin kohtalokkaasti toppari Wendie Renardin omaksi maaliksi. Renard on Lyonin kapteeni ja yksi kaikkien aikojen puolustajista naisjalkapalloilussa.

PSG:n voittoa pidettiin yleisesti ottaen hyvin ansaittuna, ja se lieneekin vahvoilla voittamaan koko Mestarien liigan. Myös edellisen kerran Lyonin pudotti Mestarien liigasta juuri PSG, keväällä 2015 tässä samassa vaiheessa.

PSG näpäytti Lyonia jo viime marraskuussa, kun se kukisti Lyonin Ligue 1:n ottelussa. Lyonilla oli tuolloin allaan 80 ottelun tappioton putki. Noista 80 ottelusta se oli voittanut huimat 75. Nyt PSG johtaa myös Ligue 1:tä neljän pisteen erolla ennen ottelun vähemmän pelannutta Lyonia.

Mestarien liigan välieräparit ovat PSG-Barcelona ja Bayern München-Chelsea. Ensimmäiset osaottelut pelataan ensi viikon lauantaina (PSG-Barca) ja sunnuntaina (Bayern-Chelsea). Kilpailussa nähdään varmuudella uusi mestari, sillä mikään nelikosta ei ole Mestarien liigaa voittanut. Barcelona on nähty finaalissa kerran ja PSG kahdesti. Viime elokuussa PSG hävisi välierässä Lyonille 0-1 (jutun kuva tästä pelistä).

Lyonin vaihtopenkillä istui kolmosvahtina tänäänkin 20-vuotias nuori suomalaismaalivahti Katriina Talaslahti.


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – ARSENA

Onko Arsenal paikallistaistelussa helppo pala huippuvireiselle Chelsealle?