FC Lahti tiedotti torstaina kotisivuillaan, että sen taustayhtiö FC Lahti Oy teki viime tilikaudella koronapandemiasta huolimatta voitollisen tuloksen. Yhtiökokous vahvisti tiistaina tilikauden 1.12.2019-30.11.2020 tulokseksi 39 561,94 euroa plussalla.

– Kausi oli kaikin puolin vaikea, ja olosuhteisiin nähden täytyy olla tyytyväinen, että tilikauden tulos on lopulta positiivinen. Rajoituksista huolimatta yleisö löysi kiitettävästi kotiotteluihin, yhteistyökumppanit uskoivat meihin ja henkilöstö venyi hienosti, FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari kommentoi tiedotteessa.

Uutinen kirvoitti Veikkausliigan eturivin hyökkääjät pohtimaan sitä, mitä positiivinen tulos pelaajien kannalta merkitsee. FC Lahti ilmoitti melko tasan vuosi sitten yt-neuvotteluissa sovitun, että pelaajien palkkoja tullaan leikkaamaan. Palkkaleikkauksen suuruutta ei kerrottu julkisuuteen. Joissain muissakin seuroissa päädyttiin vastaavanlaiseen ratkaisuun, joten ainoa pelaajien palkkoja rokottanut seura FC Lahti ei toki ollut.

Kissan nosti pöydälle yhteiskunnalliseen keskusteluun aktiivisesti osallistuva FC Interin kapteeni Timo Furuholm.

– Mulla on yksi kysymys liittyen tähän hienoon tulokseen. Olen pitänyt sitä sisälläni koko päivän, mutta nyt kakistan sen ulos. Eli: Saivatko palkkojansa leikanneet pelaajat jotain takaisin? Kysymykseni on täysin vilpitön, Furuholm kirjoitti Twitterissä.

Furuholm sai vastauksen nopeasti kärkimieskollega Vahid Hambolta, joka edusti viime kaudella FC Lahtea, mutta siirtyi täksi kaudeksi IFK Mariehamniin.

– Ei varmaa tarvi kahta kertaa arvata, 26-vuotias Hambo vastasi.

Vahid Hambo

@vahidhambo

Timo Furuholm

@TimoFuruholm
Mulla on yksi kysymys liittyen tähän hienoon tulokseen. Olen pitänyt sitä sisälläni koko päivän, mutta nyt kakistan sen ulos. Eli:

Saivatko palkkojansa leikanneet pelaajat jotain takaisin? Kysymykseni on täysin vilpitön. #veikkausliiga

FC Lahti

@FCLahti1996
FC Lahti Oy:n yhtiökokous vahvisti tiistaina tilikauden päätöksen.

#FCLahti #Veikkausliiga #Lahti

fclahti.fi/uutiset/fc-lah…
Ei varmaa tarvi kahta kertaa arvata

Positiivisesta taloustuloksesta tilikaudella 2020 on aiemmin ilmoittanut suomalaisseuroista ainakin Ykkösen VPS (n. 25 000 euroa plussalla). VPS:ssä tehtiin viime huhtikuussa päätös koko henkilöstön lyhytaikaisesta lomauttamisesta pelaajistoa myöten.