AS Roma ja Lazio mittelöivät lauantaina Italian pääkaupungin herruudesta Serie A:ssa.

Otteluun ei koronarajoitusten vuoksi voitu ottaa yleisöä, mutta peliin oli silti myyty 46 036 lippua. Roma myi kannattajilleen kahden euron virtuaalilippuja, joista tulleet voitot menivät seuran hyväntekeväisyysjärjestölle.

Virtuaalilipulla sai valita ”paikkansa” stadionilta, jonka katsomoihin muodostettiin isoja kannatusviestejä. Lipun ostaneet kannattajat saivat lisäksi t-paidan, etukupongin Roman myymälään ja mahdollisuuden voittaa palkintoja arvonnassa.

Itse ottelu päättyi Roman 2-0-voittoon Henrikh Mkhitarjanin ja Pedro Rodríguezin maaleilla. Roman hyökkääjä Edin Džeko omisti voiton kannattajille ja päävalmentaja Paulo Fonsecalle, joka jättää tämän kauden jälkeen paikkansa José Mourinholle.

– Tämä antaa meille ainakin hieman iloa, mutta me tiedämme, että tämä ei ole ollut yksi parhaista kausistamme. Derby on aina derby, ja me halusimme antaa kaikkemme päättääksemme kauden positiivisesti, varsinkin kun hävisimme ensimmäisen [paikallispelin], kommentoi Džeko DAZN:lle.

– Valnentaja sanoi ennen ottelua, että tämä on hänen viimeinen kotipelinsä, ja pyysi, että voittaisimme tämän myös hänelle. Me voitimme sen hänelle, joukkueellemme, kannattajillemme ja seurallemme, joka katsoo aina eteenpäin positiivisena.

Roma jatkaa voitosta huolimatta Lazion takana sarjataulukossa seitsemäntenä. Se taistelee enää pääsystä Euroopan Konferenssiliigan karsintojen playoff-kierrokselle.

AS Roma English

@ASRomaEN
Made possible thanks to the incredible support of the fans.

All proceeds from the 46,036 virtual tickets sold will go towards supporting #RomaCares educational projects. ♥️

AS Roma English

@ASRomaEN
𝗗𝗔𝗝𝗘 𝗥𝗢𝗠𝗔 𝗗𝗔𝗝𝗘

#ASRoma 🟡🔴 #RomaLazio