Chelsea kruunattiin lauantaina Mestarien liigan voittajaksi, kun se kaatoi Manchester Cityn kilpailun loppuottelussa 1-0.

Squawka Live

@Squawka_Live
The 2020/21 Champions League final is underway. #UCLfinal

Ottelun alku oli kaikkea muuta kuin varovaista pelaamista. Pallo liikkui vauhdilla päädystä päätyyn ja puolittaisia tilanteita nähtiin kummallakin kenttäpuoliskolla.

Timo Wernerillä oli ennen vartin täyttymistä kaksi paikkaa viedä Chelsea johtoon, mutta ensin hän potkaisi pelivälineestä ohi ja toisella yrittämällä hän sai huonon osuman palloon, joka lipui maalivahti Ederson Moraesin syliin.

City murtautui pallon kanssa pari kertaa Chelsean boksiin, mutta lontoolaisten puolustus ehti kerta toisensa jälkeen ratkaisevalla hetkellä väliin.

Chelsean ottelu sai ikävän käänteen vajaan 40 minuutin kohdalla, kun luottotoppari Thiago Silva joutui jättämään pelin kesken. Brasilialaispuolustaja vaikutti loukanneen nivusensa. Hän sinnitteli hetken kentällä, mutta kellahti sitten nurmelle istumaan ja suuntasi lopulta pää painuksissa vaihtoon. Silvan tilalle vaihdettiin Andreas Christensen.

Lontoolaisten voittomaali syntyi 42. minuutilla. Maalivahti Édouard Mendy antoi pitkän avauksen vasemmalle laidalle Mason Mountille, joka tarjoili vuorostaan loistavan läpisyötön Kai Havertzille. Saksalaistaituri Havertz kiersi vielä Edersonin ennen kuin laittoi pallon tyhjään verkkoon.

Tauolle mentäessä Chelsealle oli kirjattu viisi maalintekoyritystä ja Manchester Citylle kolme.

The xG Philosophy

@xGPhilosophy
HT: Man City (0.30) 0-1 (1.13) Chelsea

Ottelua oli tunti takana, kun myös Manchester City joutui kärsimään ikävästä loukkaantumisesta. Cityn ykköstähti Kevin de Bruyne sai iskun päähänsä törmätessään Chelsean toppariin Antonio Rüdigeriin, joka esti hänen etenemisensä keltaisen kortin arvoisesti. Cityn lääkintähenkilökunta totesi varsin nopeasti, ettei de Bruyne pysty jatkamaan ottelua. Hänen tilalleen vaihdettiin Gabriel Jesus.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Chelseallä oli sauma laittaa ottelu pakettiin. Havertz pääsi rynnistämään pallon kanssa kohti Cityn maalia ja tarjoili lopuksi pallon vierelleen Christian Pulišićille, mutta yhdysvaltalaislaituri epäonnistui ahdistettuna viimeistelyssään.

Manchester Cityn loppukiri jäi vajaaksi. City päätyi useassa tilanteessa vain keskittämään pallon maalin edustalle, josta Chelsean kookkaat topparit puskivat sen kerta toisensa jälkeen muualle. Riyad Mahrez laukoi vielä viimeisellä minuutilla lupaavalta näyttäneen puolivolleyn, mutta veto viuhui hieman yli.