Kaikki suomalaiset jalkapallon ystävät muistavat varmasti pitkään Teemu Pukin loistavat EM-karsinnat vuonna 2019. Pukki teki Huuhkajien lopputurnausjuhliin päättyneissä karsinnoissa komeasti peräti 10 maalia sijoittuen koko EM-karsintojen maalitilastossa jaetulle neljännelle sijalle.

Parempia olivat vain maalikuningas Harry Kane (12 maalia), legendaarinen Cristiano Ronaldo (11 maalia) ja israelilainen Eran Zahavi (myös 11 maalia). Joukosta vain 33-vuotiasta Zahavia ei EM-lopputurnauksessa nähdä, sillä Israel hävisi EM-jatkokarsinnoissa rankkarikisan jälkeen Skotlannille.

Kolmesti Israelin liigan ja kahdesti Kiinan Superliigan maalikuninkuudet voittanut Zahavi palasi täksi kaudeksi Eurooppaan kiinan suurseura Guangzhou Evergrandesta, kun hän teki sopimuksen Hollannin suurseura PSV Eindhovenin kanssa. Eredivisiessäkin verkot ovat heiluneet mukavat 11 kertaa. Se riitti maalipörssissä jaettuun 15. sijaan.

Reilu viikko sitten 9.5. pelattu ottelu Willem II:ta väliin jäi Zahavilta kuitenkin väliin. Israelilaishyökkääjä istui joukkueen bussissa matkalla kohti Tilburgissa pelattavaa vierasottelua, kun hän sai kännykkäänsä karmaisevan puhelun. Zahavin vaimo kertoi tälle puhelussa, että perheen Amsterdamissa sijaitsevaan kotiin oli juuri murtauduttu.

Eurosportin mukaan kaksi noin 20-vuotiasta ryöstäjää sitoivat Zahavin vaimon ja neljä lasta. Perheenjäseniä myös uhattiin aseella. Ryöstäjät pääsivät sisään kotiin väittäen tuovansa vaimolle postipakettia. Zahavien lapset ovat iältään 5-8-vuotiaita.

Kukaan ei loukkaantunut murron yhteydessä, mutta poliisi kuvaili tapahtumia ”traumaattisiksi” osapuolille.

– Se oli hyvin epämiellyttävä tapahtuma, joka menee kauas tavallisen varkauden tai ryöstön tuolle puolen, Zahavi kirjoitti Instagram-tililleen seuraavana päivänä.

PSV:n valmentaja Roger Schmidt sanoi joukkueen halunneen voittaa pelin nimenomaan Zahaville.

[readmore from=Eredivisie]

– Se oli kauhea tapahtuma. Kuulimme siitä menomatkalla, ja se heitti varjon kaiken ylle, PSV sanoi sveitsiläislehti Blickille.

Zahavi ei joukkueen mukaan jäänyt, vaan palasi heti Tilburgin stadionille saapumisen jälkeen takaisin kotiin Amsterdamiin.

Murtosaalista ei ole kerrottu mediaan tietoja. Poliisi etsi ryöstäjiä helikopterien ja koirien avulla, mutta heitä ei ole toistaiseksi saatu kiinni.

Zahavi on jo pelannut PSV:n kahdessa seuraavassa ottelussa. Hän julkaisi perjantaina Instagram-videoviestin, jossa hän esitti kiitokset saamastaan tuesta. Hollannin sarja päättyi sunnuntaina, ja PSV sijoittui toiseksi mestari-Ajaxin jälkeen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eran Zahavi (@eranzahavi)