Palloliitto kertoi tiistaina naisten A-maajoukkueen, Helmareiden valmennusryhmän vahvistumisesta merkittävästi.

Päävalmentaja Anna Signeul saa tuekseen kokemusta, tuttuakin sellaista, kun ryhmään liittyvät Rosa Lappi-Seppälä ja Ann-Helen Grahm.

– Joukkueen taustalla on todella tärkeä tehtävä. Meillä on mahtava tiimi täynnä kokemusta. On mahtavaa, että meillä oli mahdollista vahvistaa valmennusryhmäämme kahdella apuvalmentajalla, Signeul sanoo.

Lappi-Seppälä tietää voittamisesta; plakkarissa on peliuralta kahdeksan Suomen mestaruutta, sekä kokemusta peleistä Belgiassa ja Italiassa. Hän on valmentanut Kansallisessa Liigassa pelaavaa Honkaa kaudesta 2019. Valmennuskokemusta on myös alle 23-vuotiaiden naisten maajoukkueesta ja tyttöjen aluevalmennuksesta.

Toinen tulokas, Grahm, on työskennellyt joukkueen tarkkailijana jo vuodesta 2017. Hänellä on UEFA Pro -valmennuslisenssi, ja myös aiempaa kokemusta toiminnasta Signeulin kanssa; kaksikko oli samassa tiimissä myös Skotlannissa, jossa Signeul valmensi ennen Helmarit-pestiään.

– Hän oli myös Ruotsin apuvalmentaja MM-kisoissa 2011 ja vuotta myöhemmin Lontoon olympialaisissa, Signeul täydentää.

Signeul itse jatkaa päävalmentajana ainakin kesällä 2022 pelattavien EM-kisojen loppuun.