Maali suoraan aloituksesta saattaa olla monen jalkapalloilijan unelma, mutta vain harva sen on toteuttanut virallisessa ottelussa. Kansallisen Liigan neljännellä kierroksella tällainen temppu kuitenkin nähtiin.

Maalista vastasi lauantaina sarjan huippuottelussa TiPS-Åland United kotijoukkueen kapteeni Roosa Ariyo. Vieraat olivat siirtyneet 29. minuutilla 1-0-johtoon, kun Monica Hagströmin keskitys meni suoraan maaliin. Ariyo ei kuitenkaan jäänyt tätä harmittelemaan, vaan vastasi niin pian kuin suinkin mahdollista. 26-vuotias hyökkääjä kiskaisi pallon ahvenanmaalaisten maaliin suoraan alkupotkusta.

– En ole tehnyt yhtään tuollaista maalia aiemmin. Tätä ei ollut oikeastaan suunniteltu. Sanoin alkulämmittelyissä, että kokeillaan tällaista ja se onnistui tänään, Ariyo kertoi maalistaan Ylelle.

TiPS teki ottelussa vielä yhden maalin, kun Joanna Tynnilä onnistui toisella puoliajalla. Näin vantaalaiset ottivat huippuottelusta voiton maalein 2-1, ja nousivat sarjassa kakkoseksi ainoan puhtaan pelin joukkueen KuPS:n jälkeen.

Ariyon maali on nähtävissä alla olevassa Kansallisen Liigan twiitissä yhdessä kahden muun osuman kanssa. Saateteksti on paljon puhutteleva.

– Mikä on sun lempimaali ja miksi se on Roosa Ariyon laukaus suoraan aloituksesta? Tässä jälleen Kansallisen liigan kierroksen kolme upeinta osumaa, twiitissä kirjoitettiin.

Subway Kansallinen Liiga

@KansallinenL
Mikä on sun lempimaali ja miksi se on Roosa Ariyon laukaus suoraan aloituksesta?👀

Tässä jälleen Kansallisen Liigan kierroksen kolme upeinta osumaa!🔥

#KansallinenLiiga

Muut koosteessa esille päässeet maalit tekivät PK-35:n 20-vuotias Marie Mäkinen, joka teki Ilvestä vastaan kaksi maalia, sekä KuPS:n Gentjana Rochi.

26-vuotiaan Rochin alkukausi on ollut sanalla sanoen mieletön. Jo kaksi kertaa Suomessa pääsarjan maalikuningattaruuden voittanut pohjoismakedonialainen on tehnyt neljän kierroksen aikana kahdeksan maalia, ja johtaa maalitilastoa täysin ylivoimaiseen tapaan. Lähimpinä uhkaajina ovat kolme maalia tehneet Ariyo sekä PK-35:n Anita Abu. Rochi on tehnyt yksin kaksi kolmasosaa KuPS:n maaleista, sillä kuopiolaisten maaliero neljän ottelun jälkeen on vakuuttava 12-0.