Täksi kaudeksi Kaliforniaan Veikkausliigasta muuttaneet Eero Markkanen ja Mikko Kuningas avasivat viime yönä maalitilinsä Yhdysvaltain toisella sarjatasolla USL:ssä. Molemmat suomalaiset onnistuivat maalinteossa, kun heidän joukkueensa Orange County SC hävisi kotonaan LA Galaxyn kakkosjoukkueelle 3-4.

Markkasen avausmaali Pohjois-Amerikassa syntyi 58. minuutilla, kun hän kavensi tilanteeksi 2-3. Isokokoinen ex-Huuhkaja sai irtopallon maalin edustalla ja täräytti pelivälineen voimalla maaliin.

Orange County SC

@orangecountysc
Right place, right time ⏱ @eeromarkkanen

2-3 | #OCvLA

67. minuutilla syntynyt Mikko Kuninkaan tekemä tasoitusmaali oli erittäin näyttävä. Kuningas otti haltuun joukkueensa rajaheiton, asetteli pallon sopivasti ja laukoi miltei 30 metristä upean kierteisen laukauksen maalin taka-alanurkkaan. Maalivahti ei uskaltanut tehdä elettäkään kai olettaen, että joku välissä ollut pelaaja koskisi palloon. Kuninkaan tuuletus oli erittäin riemukas.

USL Championship

@USLChampionship
Absolute MOONSHOT as Mikko Kuningas has brought Orange County ALL the way back. 🍊

#OCvLA | @orangecountysc

Orange Countyn alkukauden kolmen ottelun saldo on yksi voitto ja kaksi tappiota. 29-vuotias Markkanen on ollut kaikissa otteluissa Orange Countyn avauskokoonpanossa. 23-vuotias Kuningas aloitti kauden ensimmäisen ottelun vaihdossa, mutta viimeisissä kahdessa ottelussa hän on ollut niin ikään avauksessa.

Isossa roolissa on kautensa aloittanut myös USL:n kolmas suomalaispelaaja, Sacramento Republicin Petteri Pennanen. KuPS:n entinen kapteeni valittiin kapteeniksi myös uudessa seurassaan. Pennanen on pelannut Sacramenton avauksessa kaikissa kauden neljässä ottelussa, ja kahdessa niistä hän on pelannut myös täydet minuutit. Tehomerkintöjä 30-vuotiaalla Pennasella ei vielä ole.