Italialaislehti Corriere dello Sport on julkaissut Veikkausliigan ystäviä kiinnostavan huhun. Sen mukaan José Mourinhon ensi kauden valmentajakseen palkannut AS Roma on kiinnostunut brassihyökkääjä João Klaussista. Klauss muistetaan Suomessa hyvin, sillä hän pelasi HJK:ssa kauden 2018, ja teki 33 veikkausliigaottelussa 21 maalia. Se riitti Veikkausliigan maalikuninkuuteen HJK:n mestarijoukkueen riveissä.

24-vuotias Klauss on bundesliigaseura Hoffenheimin sopimuspelaaja, mutta Saksan Bundesliigassa hän on pelannut vain neljä ottelua. Kärkimiehen ensimmäinen lainaseura Euroopassa oli juuri HJK. Suomesta lähdettyään hän on viettänyt puolitoista kautta lainalla itävaltalaisessa LASK Linzissä, ja päättyneen kauden 2020-2021 Standard Liégéssä.

Tällä kaudella Klauss teki Belgian pääsarjassa 19 ottelussa viisi maalia. Kaudella 2019-2020 syntyi Itävallan Bundesliigassa 12 maalia.

Klaussilla on Hoffenheimin kanssa vielä vuosi sopimusta jäljellä. Miehen sopimuksen ulosostoklausuuli on 7,5 miljoonaa euroa, mutta AS Roman kerrotaan toivovan Hoffenheimin myyvän pelaajansa 6 miljoonalla eurolla. Klaussilla on Brasilian passin lisäksi myös Italian kansalaisuus.

Soy Calcio

@SoyCalcio_
🔴 La Roma presiona por João Klauss, delantero de 24 años del Hoffenheim que estuvo cedido en el Standard de Liége esta temporada.

Es brasileño pero tiene pasaporte italiano.

[Corriere dello Sport]