Kuopion Palloseura on Suomen Cupin mestari vuosimallia 2021.

KuPS kaatoi Suomen Cupin hallitsevan mestarin HJK:n lauantain loppuottelussa rangaistuspotkukilpailun jälkeen Helsingin Olympiastadionilla.

Punakortti väritti maaliköyhää finaalia

Ensimmäisellä puoliajalla ei täysosumia nähty ja vaaralliset maalipaikat jäivät vähiin. Kumpikaan osapuoli ei laukonut kertaakaan kohti maalia.

Toisella jaksolla tasaisesti edennyt kamppailu sai merkittävän käänteen, kun KuPS:n venezuelalaispuolustaja Daniel Carrillo lensi tunnin kohdalla suihkuun saatuaan toisen keltaisen kortin rikkeestä Atomu Tanakaa vastaan.

Hidastuskuvien perusteella Carrillo ei osunut tilanteessa japanilaiseen, vaan veti jalkansa ajoissa pois. Carrillo lähti tavoittelemaan pelivälinettä kuitenkin vaarallisesti jalkapohja edellä ja erotuomari ajoi 25-vuotiaan kentältä pois. Tilanne jakoi mielipiteitä katsojien joukossa.

Artikkeli jatkuu upotusten jälkeen.

Jesse Saarinen

@jessesaarine
Tuosta voi varmasti antaa varoituksen kontaktin puutteesta huolimatta. Yhtä hyvin olisi tosin voinut antaa suoran punaisen Didille, joka pari minuuttia aiemmin suoritti noin metrin korkuisen taklauksen jalkapohja edellä. #SuomenCup

Petri Niemi

@nomutta
Hienoa filmausta #SuomenCup

Kalle Tamminen

@TotuusTamminen
Jumalauta miten naurettavan nolo filmaus Tanakalle. Ei ikinä kortin arvoinen taklaus, koska ei ollut lähelläkään osua keneenkään. #SuomenCup

Juski

@Juskinen
Taitaa olla vain #KuPS faneja joiden mielestä jalkapohjat edellä taklaaminen ei ole toisen kortin paikka. Vähän samaa kaikua kuin Mosan kanssa eilen #SuomenCup #HJK

Atte

@jokuwuan
Eihän siinä ollu ees kontaktia... Ei vittu mikä vitsi tää punanen 😴 Yllättäen ku olympiastadikalla pelataan ja HJK finaalissa niin eipä tämä yllätä. #SuomenCup

Mikko Saastamoinen

@Mikkos__
Eihän tuo edes osunut. Huokaus. #Suomencup

HJK ei onnistunut hyödyntämään miesylivoimaansa ennen varsinaisen peliajan päätöstä ja tapahtumaköyhä kamppailu eteni jatko-otteluun. Tämän jälkeen kentän kummassakin päässä alkoi kuitenkin tapahtua.

Ottelun 95. minuutilla Aniekpeno Udoh’lle avautui loistava maalintekopaikka Lucas Lingmanin pahan harhasyötön jälkeen, mutta nigerialaiskärki latasi pallon Axel Vidjeskogin alustuksesta ohi maalin.

Hetkeä myöhemmin Tanaka pakotti Otso Virtasen isoon torjuntaan KuPS:n maalilla. Tilanne oli kuitenkin vielä 120 minuutin jälkeen maaliton ja loppuottelu jouduttiin ratkaisemaan pitkän kaavan kautta rangaistuspotkukilpailulla.

Ratkaisu rankkareilla

HJK ja KuPS upottivat kumpikin ensimmäiset kolme laukaustaan, jonka jälkeen Virtanen torjui juuri ennen rangaistuspotkukilpailun alkua kentälle vaihdetun Luiz Henriquen laukauksen kauniisti turvaan. Kyseessä oli Henriquen ensimmäinen kosketus palloon, eikä se tuottanut Toni Koskelan toivomaa tulosta.

HJK-vahti Hugo Keto ei sen sijaan onnistunut pysäyttämään yhtäkään KuPS:n rangaistuspotkua, ja Iiro Järvisen ratkaiseva, yläriman kautta sisään mennyt laukaus sinetöi kuopiolaisten Suomen Cupin mestaruuden. Kyseessä oli KuPS:n seurahistorian kolmas Suomen Cupin voitto, joista edellinen tuli vuonna 1989.

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
💛🖤 SUOMEN CUPIN MESTARIT 2021!

📷 @TamminenJuha