Bundesliigaseura Augsburgin suomalainen hyökkäävä keskikenttäpelaaja Fredrik Jensen on Huuhkajien mukana valmistautumassa EM-kisoihin. Suomen paidassa tehokkaasti esiintynyt Jensen kertoi pitkien hiusten taustat keskiviikkona Helsingin Kalastajatorpalla.

Jensen oli viime syksynä Huuhkajien paras maalintekijä Nations Leaguessa kolmella osumallaan. Maaliskuun MM-karsintaottelut jäivät välistä loukkaantumisen takia. Vammoja on tälläkin kaudella ollut paljon, mutta nyt mies on omien sanojensa mukaan kunnossa.

– Olen ollut paljon loukkaantuneena viimeisen kolmen vuoden aikana. Totta kai aina yrittää tehdä kaikkensa, ettei loukkaantuisi, mutta se kuuluu tähän urheiluun. Näköjään minulla on ollut nyt tällainen putki päällä, että loukkaantumisia on tullut, vaikka kaikki on tehty sen eteen, ettei niitä olisi tullut. Nyt olen kuitenkin täydessä iskussa ja kiva olla taas maajoukkueen mukana, Jensen vastasi.

Augsburgin kausi oli vaikea, mutta lopulta vähimmäistavoite saavutettiin, kun sarjapaikka varmistui hiuksenhienosti. Jensen esiintyi osittain erinäisten vammojen takia vain 13 sarjaottelussa.

– Kausi olisi voinut mennä itselläni paremmin, ja toki seurallakin. Varmistui onneksi se sarjapaikka Bremeniä vastaan ja toivottavasti ensi kaudesta tulee parempi, Jensen totesi lyhyesti.

Jensen on ollut suorastaan hämmentävän tehokas Huuhkajissa. Maaleja on tullut peliminuutteihin nähden varsin paljon. Viime syksyllä Jensen iski elintärkeitä osumia Nations Leaguessa. Huuhkajien ykkösvahti Lukas Hradecky vaatikin, ettei Jensen leikkaisi hiuksiaan ennen EM-kisoja. Näin on myös käynyt, mutta hiustenkasvuun oli myös toinen syy.

– Tuossa on vastaus, Jensen sanoi nauraen ja heilautti hiuksiaan.

– Tukka on pysynyt. Löin myös porvoolaisen kaverini kanssa vetoa, että kisoihin asti jätän hiukset leikkaamatta. Silloin luulin, että kisat olisivat olleet viime vuonna, mutta eipä olleet. Sitten vielä ”Luke” meni sanomaan, etten leikkaisi ennen kisoja, niin tässä sitä nyt ollaan. Pitää pestä tukka vaan kunnolla, niin eiköhän se siinä pysy, Jensen kertoi naureskellen.

Huuhkajat kohtaa ensi lauantaina EM-kisoihin valmistavassa harjoitusottelussa Ruotsin. Ottelu pelataan Tukholmassa ja se käynnistyy kello 19.