© Kuva: Getty Images

Manchester City – Chelsea: Joko nyt, Pep?

Mestarien liiga
Manchester City – Chelsea
Lauantai 29.05. klo 22:00

Manchester City ja Chelsea ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolmeen kertaan: City oli tammikuussa etevämpi, mutta FA Cupin finaalissa ja Valioliigan vieraspelissä Chelsea vei voitot. Nyt panokset ovat isoimmat mahdolliset – varsinkin Citylle, joka janoaa Mestarien liigan voittoa. Toki olisi vähän naiivia sanoa, että Chelsea haluaisi sitä yhtään vähempää. Odotettavissa on paitsi kahden hienon joukkueen, myös henkien kamppailu.

City on vienyt tällä kaudella jo Liigacupin sekä Valioliigan mestaruuden. UCL-mestaruus täydentäisi triplan, ja menestyksen puute tässä kisassa kiusaa Cityä – tämä on varmasti suurin yksittäinen merkkipaalu Pep Guardiolalle. Cityn puolesta puhuu se, että joukkueella oli sarjakauden lopussa varaa ottaa jo lungisti, kun mestaruus sinetöitiin ajoissa. Lisäksi Citizensillä ei ole raportoituja loukkaantumisia, mikä antaa Guardiolalle valinnanvapauden laittaa kentälle juuri sellaisen yhdistelmän kuin parhaaksi näkee.

Chelsealla ei ole varmoja poissaolijoita, mutta Thomas Tuchel varmasti laittaisi epävarmalla statuksella olevat Edouard Mendyn sekä N’Golo Kanten kentälle, jos suinkin mahdollista. Chelsea selvisi niukasti top 4:ään Valioliigassa, mutta FA Cupin finaalissa tuli täpärästi käkeen Leicesteriltä. Tuchel pystyy varmasti parilla poissaolollakin mestaroimaan joukkueensa taistoon, mutta riittääkö pelaajilla bensa? Tuchel ei päästä henkilökuntaa helpolla ja kausi on ollut varmasti todella raskas.

Lyö vetoa ottelusta:

On totta, että Chelsean peleissä on tehty Tuchelin aikana vähän maaleja. Kuitenkaan tätä matsia tuskin voitetaan puolustamalla. Runsasmaalisuudesta saa hyvän vedon aikaiseksi, ja toteutuessaan se tietäisi myös viihdyttävää jalkapalloiltaa. Vetosuositus on Ottelussa yli 2.5 maalia kertoimella 2,30.