Mitä ihmettä Maarianhaminassa tapahtui? – Hätyyteltiinkö jo Veikkausliigan ennätystä?

© Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamn sai ottaa veikkausliigakauden ensimmäiseen kotiotteluunsa kaikkiaan 200 katsojaa. Yleisölle tarjottiin jo ensimmäisellä puoliajalla runsaasti riemukkaita hetkiä, sillä kotijoukkue IFK Mariehamn laittoi pallon vierasjoukkue AC Oulun maaliin peräti kolme kertaa alle kolmessa minuutissa.

Ensin 1-0-maalia tuuletti Muhamed Tehe Olawale, kun pelattiin ottelun 13. minuuttia. Sarjanousija Oulun kanadalaismaalivahti Yann Fillion torjui ensin Elias Mastokankaan maalintekoyrityksen, mutta maalin edustalle ponnahtaneeseen paluupalloon ehti ensimmäisenä vapaaksi unohtunut Olawale, jonka viimeistely oli armoton.

Kauaa ei tarvinnut ensimmäistä maalia muistella, kun oululaisten maalissa helähti jälleen. Joel Mattsson nousi vetopaikkaan, ja laukoi puolustajien jaloista rangaistusalueen rajan takaa pallon aivan tolpan juureen. Kuti ei ollut järin kova, mutta riittävän tarkka. 2-0.

16. minuutilla näki päivänvalon jo 3-0-maali. AC Oulun puolustus oli tytinää isäntien keskityksen edessä. Heikko purku päättyi suoraan kotijoukkueen pelaajalle, ja kun pallo nakattiin maalin edustalle, törmäili Fillion kohtalokkaasti oman kanssapelaajansa kanssa. Kommunikaatiovaikeuksista kiitti kokenut Mohammed Abubakari, joka teki irtopallosta veikkausliigauransa avausmaalin.

Tauolle mentiin tilanteessa 3-0. Epäilemättä Veikkausliigan historian nopeimman kolmen maalin ennätystä hätyyttelevästä rykäyksestä ei Oulu enää toisella jaksolla toipunut, vaan lähti kotimatkalle 1-3-tappio niskassaan.

Oululaisten ensimmäinen maalipaikka nähtiin 37. minuutilla, kun Samu Alanko tykitti reilusta 20 metristä tulisesti IFK Mariehamnin maalin ylärimaan. Kohti maalia Oulu ei ole laukonut ensimmäisellä puoliajalla kertaakaan.

Tauolla AC Oulu vaihtoi maalivahtia, kun kehnon kuvan itsestään antanut Yann Fillion sai tehdä tilaa viime kaudella Ykkösessä Oulun ykkösvahtina toimineelle Juhani Pennaselle. Lisäksi vaihtoon tulivat kapteeni Lassi Nurmos ja kärkimies Fareed Sadat.

Toinen puoliaika oli AC Oulun, mutta Oskari Forsmanin hyvät torjunnat pitivät huolen siitä, etteivät vieraat osuneet kuin kerran. Oululaisten ensimmäisen veikkausliigamaalin yli vuosikymmeneen teki vasta 19-vuotias Jere Kallinen, joka pelasi vasta uransa toista pääsarjaottelua. Kallinen viritti laukauksensa reilusta 20 metristä, pallo otti IFK Mariehamnin pelaajasta pienen kimmokkeen, ja laskeutui sopivasti yläriman alle.

IFK Mariehamn nousi tässä vaiheessa Veikkausliigan kärkipaikalle, sillä se on voittanut molemmat kaksi pelaamaansa ottelua. Puhtaalla pelillä tässä vaiheessa kautta ovat lisäksi Ilves ja FC Lahti, mutta ne ovat pelanneet vasta yhden ottelun. AC Oulu on sarjajumbona, ollen Hakan ohella sarjan ainoa nollakerholainen.

Juttua on päivitetty 9.5. kello 20.37 pelin päättymisen jälkeen.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.