MLS korjaamassa taas tähtisatoa Euroopasta? – Kahta Serie A -legendaa huhutaan rapakon taakse

© Kuva: Getty Images

MLS:stä on tulossa Euroopan sarjojen tähtipelaajille yhä kiinnostavampi sarja. Moni huippuliigojen pelaaja on siirtynyt Pohjois-Amerikkaan uransa viimeisiksi vuosiksi, ja nytkin MLS-huhuissa pyörii muun muassa Lionel Messin ja Sergio Ramosin kaltaisia nimiä.

Tuoreimmat konkreettiset MLS-huhut koskevat Juventuksen topparilegenda Giorgio Chielliniä ja AS Roman tähtihyökkääjä Edin Dzekoa. 36-vuotiaan Chiellinin sopimus loppuu tähän kauteen, eikä sen jatkaminen ole Gazzetta dello Sportin mukaan todennäköistä.

Chiellini tapasi Juventuksen puheenjohtaja Andrea Agnellin torstaina jatkosta keskustellakseen, eikä lopullista ratkaisua tiettävästi vielä syntynyt. Lehden mukaan Juventuksen kapteeni ei halua pelata missään toisessa italialaisseurassa, joten siksi hän harkitsee vakavasti siirtoa MLS:ään. Mitään tiettyä seuraa ei nimeltä mainita.

Livornon kasvatti on pelannut Juventuksessa yhtäjaksoisesti vuodesta 2005 lähtien. Monivuotinen Italian A-maajoukkuepelaaja (106 ottelua) on valittu kolme kertaa uransa aikana Serie A:n parhaaksi puolustajaksi ja kahdesti Mestarien liigan vuoden joukkueeseen. Häntä pidetään yhtenä aikakautensa parhaista toppareista maailmassa.

AS Roman kapteeni Edin Dzekon kohdalla puolestaan mainitaan konkreettisena seurana LA Galaxy. Kalifornialaisseura haluaisi bosnialaisesta hyökkääjäparin huipputehokkaasti kautensa aloittaneelle meksikolaiselle Javier ”Chicharito” Hernándezille.

35-vuotiaan Dzekon sopimus Roman kanssa kattaa vielä ensi kauden. Hänen uskotaan kuitenkin olevan taipuvainen MLS-siirtoon, sillä pelaajan tytärpuoli Sofia aloitti äskettäin opiskelut Los Angelesissa sijaitsevassa yliopistossa.

Dzeko on pelannut AS Romassa jo kuusi kautta. Hän voitti kaudella 2016-2017 Serie A:n maalikuninkuuden. Myös Bosnia ja Hertsegovinan maajoukkuetta kipparoiva Dzeko on pelannut menestyksekkäästi myös Wolfsburgissa ja Manchester Cityssä.

AS Romalle Dzeko on tehnyt kuuden kauden aikana yhteensä 119 maalia. Se tekee hänestä seurahistorian kolmanneksi parhaan maalintekijän.

Lähteet: Football-Italia ja AS


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.