Göteborgissa Gamla Ullevilla pelattava naisten Mestarien liigan loppuottelu on ollut ensimmäisellä puoliajalla Barcelonan näytöstä. Barcelona johtaa peliä avausjakson jälkeen tylysti peräti 4-0.

Ottelu alkoi heti räväkästi. Barcelonan hollantilaistähti Lieke Martens petasi itelleen vetopaikan vain noin 20 sekunnin pelin jälkeen, mutta laukaus ponnahti takaisin kentälle ylärimasta. Chelsea ei onnistunut purkamaan tilannetta, ja pallo meni lopulta maaliin omista, kun purkupallo kimposi Melanie Leupolzin jalasta maaliin.

Seuraavan kerran Chelsean verkko soi 14. minuutilla. Pallo vietiin pilkulle jokseenkin tulkinnanvaraisestikin, kun Jenni Hermosoa rikottiin juuri laukaisuhetkellä. Barcelonan kapteeni Alexia Putellas ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon varmasti maaliin.

21. minuutilla taululle kirjattiin jo kolmas Barcelonan maali. Martens rakensi hyökkäystä vasemmalta, ja lopulta hieno pystysyöttö löysi rangaistusalueelta Aitana Bonmatin. Hän sijoitti kylmänviileästi pallon ohi Chelsea-vahti Ann-Katrin Bergerin.

Chelsea sai ensimmäisellä puoliajalla kaksi laukausta kohti maalia. Ensimmäinen oli heppoisa kaukolaukaus ja toinen suhteellisen helposti torjuttu vapaapotku.

[readmore from=Naisten-Mestarien-liiga]

Ann-Kartin Bergerille lontoolaisten maalilla ei sen sijaan kirjattu yhtään torjuntaa. Neljäs takaiskumaali tuli, kun pelattiin 36. minuuttia. Jälleen Lieke Martens nousi vasemmalta, piti Chelsean puolustajia lähes pilkkanaan ja tarjosi namusyötön maalin edustalle norjalaiselle Caroline Graham Hansenille. Tällä oli helppo työ muuttaa lukemiksi jo murskaavat 4-0.

Pelaamatta on vielä (ainakin) 45 minuuttia, mutta tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että Barcelona on matkalla kohti ensimmäistä naisten Mestarien liigan voittoaan. Chelsealla on melkoinen vuori kiivettävänään, jos se meinaa nousta vielä neljän maalin takaa finaalin voittoon.