Bayern München, Leipzig, Celtic – Pikkuhuuhkajien pelaaja nostettiin kuumiin siirtohuhuihin

© Kuva: Getty Images

Englantilaislehdet Daily Star ja Daily Record ovat nostaneet Pikkuhuuhkajien maalivahti Viljami Sinisalon lievästikin sanottuna tulikuumiin huhuihin. Daily Recordin mukaan Sinisalosta on nimittäin kiinnostunut yksi koko maailman suurimmista seuroista, toissa kauden Mestarien liiga -voittaja Bayern München.

19-vuotias Sinisalo on virallisesti valioliigaseura Aston Villan pelaaja, mutta hän vietti viime kauden lainalla Skotlannin toisella sarjatasolla Ayr Unitedissa. Sinisalo piti maalinsa koskemattomana seitsemässä ottelussa kaikkiaan 22 sarjapelistä. Lainapesti kuitenkin päättyi neljä ottelua ennen kauden päättymistä nivusvamman vuoksi.

– Halusin osoittaa Skotlannissa, että pärjään kovatasoisessa sarjassa. Kun menet uuteen seuraan 19-vuotiaana, ihmiset voivat olla hieman skeptisiä siitä, oletko valmis miesten peleihin. Muutamassa ensimmäisessä pelissä tulee osoittaa, että on luottamuksen arvoinen, Sinisalo kertoi lainapestinsä sujumisesta Palloliiton kotisivujen haastattelussa toukokuun lopussa.

– Lainan tavoitteena oli se, että pääsisin pelaamaan mahdollisimman paljon ja nostamaan omaa profiiliani. Se onnistui ja se oli tärkeintä – tilastot, jotka näyttävät katsojien silmään hyvältä, tulevat bonuksena.

Sinisalolla on Aston Villan kanssa sopimusta vielä vuosi jäljellä, mutta lehtihuhuissa uskotaan hänen olevan matkalla uuteen osoitteeseen jo tänä kesänä. Bayern Münchenin lisäksi myös Bundesliigan viime kauden kakkosen RB Leipzigin sekä Skotlannin suurseura Celticin uskotaan olevan hänestä kiinnostuneita.

Daily Recordin mukaan aiemmin Sinisalon on arveltu olevan matkalla lainalle johonkin Englannin toisen sarjatason Mestaruussarjan seuraan, mutta jos huhuissa on perää, voi edessä ollakin siirto Saksaan tai Skotlantiin.

190-senttinen Sinisalo pelasi junioreissa Hyvinkään Palloseurassa, HJK:ssa ja FC Hongassa, ja debytoi FC Espoon riveissä miesten tasolla Kakkosessa vain 15-vuotiaana. Aston Villaan hän siirtyi kesällä 2018. Viimeisten kahden kauden aikana hän on harjoitellut usein Aston Villan edustusjoukkueen mukana, vaikka täyttää syksyllä vasta 20 vuotta.

Sinisalo on pelannut poikamaajoukkueissa kaikkiaan 32 ottelua. Nuorten maajoukkueessa, alle 21-vuotiaissa, hän on vartioinut Suomen maalia kolmessa ottelussa, mukaan lukien molemmat kesäkuun harjoitusmaaottelut.