Ison-Britannian EU-ero eli niin sanottu Brexit on mutkistanut valioliigajoukkue Wolverhamptonin päävalmentajanimitystä. BBC:n mukaan Wolves haluaisi nimittää portugalilaisen Bruno Lagen maanmiehensä Nuno Espirito Santon seuraajaksi, mutta Ison-Britannian nykyinen työlainsäädäntö ei ole toistaiseksi mahdollistanut Lagen työlupaa.

Entisen Benfican valmentajan tilanne voi kuitenkin ratketa edullisesti jo keskiviikkona järjestetyssä työlupakuulemisessa. Wolves toivoo, että Lagen äskettäiset pestit (2015-2018) Carlos Carvalhalin apulaisvalmentajana Sheffield Wednesdayssa ja Swanseassa puhuvat hänen puolestaan. Englannin jalkapalloliitto FA saattaa näyttää Wolvesille vihreää valoa vielä tänään. Jos näin käy, saa Lage luvan muuttaa Englantiin.

Brexit kovensi ulkomaan kansalaisten työlupakäytäntöjä merkittävästi. Brexitin jälkeisessä maailmassa FA vaatii ulkomaalaisilta valmentajilta sitä, että he ovat työskennelleet viimeisten viiden vuoden aikana jossain Euroopan huippusarjoista. Tällaiseksi ei lasketa Portugalin pääsarjaa, eikä hän täytä FA:n kriteerejä – ainakaan päävalmentajakokemuksensa puolesta.

[readmore from=Brexit]

45-vuotias Bruno Lage valmensi Benficaa kaudella 2019-2020, mutta viime kaudella hän ei valmentanut missään.

Neljän kauden ajan Wolvesia valmentaneen Nuno Espirito Santon uskotaan siirtyvän ensi kaudeksi Evertoniin Real Madridin uudeksi valmentajaksi palkatun Carlo Ancelottin tilalle.

Lähteet: Birmingham Mail ja AS