Cristiano Ronaldo jäi nuolemaan näppejään pääkategoriassa – Serie A jakoi palkinnot sarjan parhaille, katso palkitut!

© Kuva: Getty Images

Italian Serie A nimesi päättyneen kauden parhaat pelaajat pelipaikkakohtaisesti eilen maanantaina. Lisäksi sarja valitsi erikseen parhaan alle 23-vuotiaan pelaajan sekä koko liigan arvokkaimman pelaajan.

Nuorista miehistä esiin nousi hyökkääjä Dušan Vlahovic, 21, joka äityi kaudella hurjaan vireeseen. 190-senttinen serbialainen painoi 21 maalia 37 otteluun ja ylsi maalipörssin neljännelle sijalle, vaikka hänen edustamansa Fiorentina jäikin sarjataulukossa 13:nneksi.

AC Milanin Gianluigi Donnarumma, 22, sai odotetusti parhaan maalivahdin palkinnon. Hän pelasi yhtä vaille kaikki milanolaisjoukkueen ottelut Serie A:ssa ja piti maalinsa puhtaana 14 kertaa.

Palkinnon saajista yllättävin oli Cristian Romero, 23, joka teki Atalantan takalinjoilla niin vakuuttavaa jälkeä, että hänen katsottiin ansaitsevan parhaan puolustajan palkinnon. Hyvin peliä lukeva, aggressiivisesta pelityylistään tunnettu argentiinalainen vei tunnustuksen etenkin Interin puolustajien nenän edestä.

Interin keskikenttäpelaaja Nicolo Barella, 24, poimi pelipaikkansa palkinnon. Seitsemän maaliin johtanutta syöttöä eivät kerro koko tarinaa italialaisen sesongista, sillä hän oli erittäin aktiivinen myös puolustussuuntaan ja piti Interin peliä koossa. Hän onnistui myös maalinteossa kauden ensimmäisessä Derby d’Italiassa.

Cristiano Ronaldo, 36, ei suinkaan jäänyt tyhjin käsin, vaan hänelle annettiin parhaan hyökkääjän kunniamaininta. Portugalilainen teki 29 maalia 33 ottelussa Juventuksen vaikeasta kaudesta huolimatta. Maalipörssin kakkonen, Interin Romelu Lukaku, 28, jäi viiden osuman päähän.

Lukaku voitti kuitenkin päivän pääkategorian eli Serie A:n arvokkaimman pelaajan palkinnon. Hän oli olennainen osa mestaruuden voittaneen Interin pelisysteemiä ja teki 24 maalia ja antoi 11 maalisyöttöä kauden mittaan.


Jamaika – Meksiko | Jamaika venyy! ⭐️⭐️½