”Hän on erityinen” – Entinen Ballon d’Or -voittaja vertaa Englannin huippulupausta Lionel Messiin ja Cristiano Ronaldoon

© Kuva: Getty Images

Stockportista kotoisin oleva Phil Foden, 21, on jo ehtinyt valloittaa monet. Nuori englantilainen on ottanut paikkansa avauskokoonpanossa Manchester Cityssä, jossa hän on pelannut nyt käytännössä neljä kautta ja voittanut kymmenen pokaalia.

Cityn päävalmentaja Pep Guardiola ylisti Fodenia jo kaksi vuotta sitten sanomalla, ettei hän ole ikinä kohdannut tätä lahjakkaampaa pelaajaa.

Nyt on Liverpool-legenda Michael Owen lyönyt lisää vettä kiukaalle. Hän itse löi 21-vuotiaana läpi MM-kilpailuissa 1998. Kolme vuotta myöhemmin hänet palkittiin Ballon d’Orilla.

– Meillä [Englannissa] on niin paljon hyviä poikia, mutta hän on erityinen. Katson häntä ja ajattelen, että hänestä voi tulla ihan mitä tahansa. Aivan maailmanluokkaa, Owen hehkutti Fodenia Talksportille.

– Puhumme aina [Lionel] Messistä ja [Cristiano] Ronaldosta, jotka lopettavat lähivuosina ja käännämme katseemme seuraavan sukupolven pelaajiin.

– Uskon, että Englannin näkökulmasta [Fodenista] voi tulla todellinen maailmanluokan pelaaja vuosiksi ja vuosiksi eteenpäin. Toivon vain, että hän jatkaa kehitystään.

Owen ylisti Fodenia mutta antoi myös varoituksen sanan:

– Ei hänen tarvitse muuttaa kentällä mitään, koska hän on siellä elementissään.

– Kentän ulkopuolella [kaikesta tulee rankempaa]. En minä kärsinyt, mutta sitä ajattelee: ”Vau.” Se tulee yhtäkkiä.

– Lehdistö, paineet, ne kymmenen autoa, jotka seuraavat perässä seuraavat kuusi kuukautta, kun kaikki ovat kiinnostuneita, missä kaupassa ja millä parturi-kampaajalla käyt.

Owen muistuttaa, että pelaaja voi kokea sen ahdistavana ja tunkeilevana, kun tabloidijournalistit yrittävät päästä selville pelaajan yksityiselämästä ja elintavoista.

– He haluavat tietää elämästäsi enemmän kuin nyt tiedämme. — — Jos sinusta tulee supertähti, he haluavat tietää sinusta aivan kaiken.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille