Kansallisessa Liigassa neljäntenä oleva HJK iski helteisenä keskiviikkona oikein kunnon jalkapallosalaman, kun se tiedotti vahvistaneensa joukkuettaan Helmarien tähtihyökkääjä Linda Sällströmillä. Juurikaan tämän valovoimaisempaa hankintaa ei voisi oikein edes kuvitella, eikä liene liioittelua sanoa, että 32-vuotias Sällström on yksi naisten pääsarjahistorian kaikkien aikojen kovimmista hankinnoista.

HJK:n ja Sällströmin sopimus kattaa loppukauden 2021. Siinä on myös optio kaudesta 2022.

HJK Naiset

@HJKNaiset
Linda Sällström Klubiin! 🔵⚪💥

HJK ja Helmareiden paras maalintekijä ovat solmineet pelaajasopimuksen. Lue lisää 👉 hjk.fi/artikkelit/nai…

Tervetuloa Klubiin @LindaSallstrom! 💪🔥

#HJK #OnVainYksiKlubi #KansallinenLiiga #Helmarit

Sällström ei tule Helsinkiin alkuunkaan kummemmilla meriiteillä, sillä hän on paitsi Helmarien nykyjoukkueen ehdottomia avainpelaajia, niin myös naisten A-maajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä. Sällström on tehnyt 107 pelaamassaan A-maaottelussa huimat 48 maalia. Juuri Sällströmin viime hetken voittomaali Portugalia vastaan toi Suomelle helmikuussa paikan kesän 2022 EM-lopputurnaukseen.

Sällström palaa Suomen kentille nyt ensimmäisen kerran lähes 14 vuoteen. Hän pelasi vuodet 2008-2018 Ruotsissa, ensin Djurgårdenin, sitten Linköpingin ja lopuksi Vittsjön joukkueissa. Välissä uraa jarruttivat peräti kolme vakavaa polvivammaa, joista Sällström nousi aina voittajana takaisin.

Kaudeksi 2018-2019 Sällström siirtyi Ranskan pääsarjaan Paris FC:n joukkueeseen. Kolmen kauden aikana hän teki joukkueelle 17 maalia.

– Korona-aikana vahvistui tunne, että elämässä on muutakin kuin pelkästään futis ja paluu Suomeen alkoi tuntua oikealta. Aloin mietiskelemään sitä vaihtoehtoa ja kuulin Klubista tosi paljon hyvää, Sällström kertoo seuravalinnastaan HJK:n kotisivujen tiedotteessa.

– Juttelin valmennuksen ja Essin (Sainio) kanssa ja siitä vahvistui fiilis, että haluan juuri HJK:hon. HJK:ssa ja Helsingissä kohtaa sekä haluamani urheilullinen että sosiaalinen puoli.

[readmore from=Sällström-Linda]

– Haluan mahdollisimman nopeasti päästä kiinni HJK:n pelitapaan ja pystyä auttamaan joukkuetta nostamaan sijoitustaan nykyisestä. Henkilökohtaisesti haluan ottaa kehitysaskelia ja päästä treenaamaan niitä osa-alueita, jotka jäivät Ranskassa vähemmälle. Tavoitteena on olla EM-kisoissa paras versio itsestäni ja koen, että HJK on paikka, jossa voin toteuttaa tämän tavoitteen.

HJK pelaa ensimmäisen sarjatauon jälkeisen ottelunsa 3.7., kun se kohtaa vieraissa JyPK:n. Sällström on edustuskelpoinen heinäkuun puolivälistä alkaen, kun kansainvälinen siirtoikkuna aukeaa.