HELSINKI. Huuhkajat joutui pettymään EM-kenraalissaan Helsingin Olympiastadionilla, kun tehottoman hyökkäyspelaamisen lopputulemana oli karvas 0–1-tappio Viroa vastaan perjantai-iltana.

Huuhkajat on pelannut nyt kuusi edellistä otteluaan ilman voittoa. Edellinen voitto nähtiin marraskuun puolivälissä Bulgariaa vastaan, kun Suomi haki Sofiasta 2–1-voiton Nations Leaguessa. EM-kisoissa Huuhkajilla on ensimmäisenä vastassa Tanska, 12. kesäkuuta.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Huuhkajat kärsii harmittavan 0-1 tappion Virolle viimeisessä ottelussa ennen EM-kisoja. Ainoan maalin iski Rauno Sappinen pilkulta tunnin kohdalla. Mutta miten se sanonta menikään? Huono kenraali tarkoittaa hyvää ensi-iltaa. #Huuhkajat #FINEST #EURO2020 #MeOlemmeSuomi

 

Viro-ottelu alkoi Huuhkajien kannalta huolestuttavalla tavalla. Keskikentän avainmies Glen Kamara sai ikävän iskun polveensa taklauksen jälkitilanteessa ja makasi maassa pidemmän aikaa.

Markku Kanerva, joka lähetti Robert Taylorin nopeasti lämmittelemään, ei kuitenkaan joutunut tekemään aikaista vaihtoa. Kamara nilkutti ja varoi jalkaansa hetken, mutta pystyi lopulta jatkamaan normaalisti.

LUE MYÖS: Glen Kamara jäi kivuliaan näköisenä kentän pintaan makaamaan – Markku Kanerva säikähti: ”Voi vit*u!”

Ottelun ensimmäinen vaaranpaikka todistettiin Suomen päädyssä. Leo Väisänen ei onnistunut ottamaan Jukka Raitalan helppoa syöttöä haltuun ja pallo lirui hänen jalkansa alta väärään suuntaan. Viron Rauno Sappinen karkasi läpiajoon, mutta Lukas Hradeckyn torjunta piti pelin maalittomana.

Huuhkajien ensimmäinen maalipaikka syntyi Viron huonosti puretun kulmapotkun jälkeen, kun ottelua oli takana vajaa vartti. Rasmus Schüller ja Pyry Soiri pelasivat erinomaisen seinäsyötön oikealla laidalla ennen jälkimmäisen loistavaa keskitystä etutolpalle. Joel Pohjanpalo ohjasi pelivälineen rinnallaan kuitenkin hieman ohi maalin.

Puolen tunnin kohdalla Raitala pääsi puolestaan keskittämään vasemmalta laidalta. Pallo tuli kohti Marcus Forssia, joka antoi sen matkata selkänsä taakse. Peliväline löysi lopulta Soirin, mutta hänen vasemman jalan volleynsa pilkun tuntumasta lensi yli riman.

Joona Toivion vapaapotku jäi Huuhkajien ainoaksi laukaukseksi kohti maalia, kun ensimmäinen puoliaika Helsingin Olympiastadionilla tuli päätökseen. Hradecky joutui sen sijaan vielä nappaamaan yhden laukauksen syliinsä pitääkseen vaarallisemman Viron nollilla.

Toiselle puoliajalle Kanerva heitti kehiin Fredrik Jensenin ja Daniel O’Shaughnessyn. Valkopaitojen hyökkäyspelaaminen oli toisella jaksolla paljon ahneempaa, eikä vastahyökkäystilaisuuksissa lähdetty enää peruuttelemaan. Hyviä maalintekopaikkoja Suomi ei kuitenkaan onnistunut luomaan, kun Viro puolusti hyvin.

Tunnin kohdalla Viro sai kultaisen tilaisuutensa edetä johtoon, kun loistavaa ottelua pelannut Soiri aiheutti rangaistuspotkun kömpelöllä potkaisulla vastustajan jaloille. Pallon taakse astui Sappinen, joka upotti laukauksensa varmasti Hradeckyn selän taakse. 0-1.

Kanerva reagoi maaliin triplavaihdolla. Sisään astuivat nilkkavammasta palautunut Teemu Pukki, vasen laitapuolustaja Jere Uronen ja keskikenttämies Robert Taylor. Pohjanpalo, Väisänen ja Schüller tekivät kolmikolle tietä.

[readmore from=Huuhkajat]

Nämäkään muutokset eivät kuitenkaan tuottaneet sellaista tulosta, josta Kanerva olisi haaveillut. Viro valui matalaan blokkiin, eikä Suomella riittänyt eväät puolustuksen murtamiseen. Nikoi Alho oli viimeinen kentälle vaihdettu vaihtopelaaja korvattuaan Soirin oikealla laidalla, mutta hänenkin antinsa jäi niukaksi.

Pukin päästessä puolittaiseen läpiajoon vasemmalta, suuntautui hänen ratkaiseva syöttönsä puolustajan jalkoihin. Kamaran päästessä laukomaan rangaistusalueen reunalta, suuntautui hänen yrityksensä lähemmäs kulmalippua kuin maalitolppaa.

Nämä hukatut maalintekopaikat tiivistivät Huuhkajien hyökkäyspelaaminen tehottomuuden Viroa vastaan. EM-kenraali tuhatpäisen yleisön edessä sai turhauttavan päätöksen ja Viro voitti pelin 1–0-lukemin.