Inter-pomo paljasti, miksi Antonio Conte lähti Italian mestarijoukkueesta

© Kuva: Getty Images

Internazionale palasi tällä kaudella 11 vuoden tauon jälkeen Italian mestariksi, kun se voitti Antonio Conten alaisuudessa Serie A:n.

Kolme päivää päätöskierroksen jälkeen Inter ilmoitti, että se ja Conte ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Lehtitietojen mukaan Conte halusi lähteä seurasta, koska hänelle kerrottiin, että Interin on leikattava kulujaan myymällä useita pelaajiaan.

Interin puheenjohtaja Steven Zhang vahvisti Gazzetta dello Sportin haastattelussa, että rahatilanne ja sen vaatimat ratkaisut ajoivat seuran ja mestarivalmentajan eri teille.

– Meistä Conte oli täydellinen valmentaja projektillemme siitä hetkestä lähtien, kun otimme Interin haltuumme. Kaksi vuotta sitten me saimme viimein tuotua hänet Nerazzurrin palvelukseen, kommentoi Zhang.

– Minä olin ja olen yhä vakuuttunut siitä, että Conte on voittava valmentaja. Tämä on se syy, miksi panostimme niin paljon häneen ja joukkueeseen viimeisen kahden vuoden aikana.

– Viime kesänä [korona]pandemia oli vaikuttanut vahvasti tuloihimme, mutta jatkoimme hänen kanssaan ja keskityimme kauteen uskoen, että voimme voittaa [Serie A:n].

– Se oli oikea päätös, mutta nyt pandemian tuoma lasku on sellainen, että emme voi tarkastella tilannetta etsimättä säästöjä, jotka johtavat taloustilanteen tasapainottumiseen tulevaisuudessa.

– Meidän on vähennettävä kuluja ja valvottava riskejä. Tämä vaikuttaa tietysti myös strategiaamme siirtomarkkinoilla. Meidän (Interin ja Conten) eriävät mielipiteemme johtivat siihen, että jatkamme erillämme.

– Se mikä ei ollut tärkeää hänelle, oli tärkeää meille ja toisinpäin. Conte on huippuvalmentaja, mutta minun on puheenjohtajana mietittävä seuran vakavaraisuutta.

Conte keskusteli Interistä lähdettyään managerin pestistä Tottenhamissa, mutta brittimedian mukaan osapuolten neuvotteluissa kummallakin heräsi huolia toisistaan. Italialaisvalmentaja ei Tottenhamin harmiksi ollut kiinnostunut työskentelemään seuran nuorten pelaajien kanssa, eikä Conte uskonut, että Tottenham olisi valmis taistelemaan välittömästi pokaaleista.

Inter taas pestasi uudeksi päävalmentajakseen Simone Inzaghin, joka teki loistavaa työtä Laziossa.