Serie A -seura Internazionalea edustava Arturo Vidal, 34, on taas keskellä häväistysjuttua, vaikka hänen pitäisi olla vain edustamassa Chileä Copa Américassa.

Turnaus itsessään on alkanut maalla kiitettävästi: ensimmäisestä ottelusta irtosi tasapeli Lionel Messin, 33, Argentiinaa vastaan, toisesta voitto ja täydet kolme pistettä Bolivialta lauantaina.

Vidal on kuitenkin tässä välissä vaihtanut vapaalle tavalla, joka ei turnauksessa pelaavalle Julio Encisolle, 17, edes olisi ollut mahdollista. Monet lähteet tietävät kertoa, että Bolivia-ottelun jälkeen muutamat chileläispelaajat kutsuivat prostituoituja huoneisiinsa Gran Hotel Odara -hotelliin.

Tempaus toteutettiin Vidalin johdolla.

Maajoukkueen valmentaja Martin Lasartea ei rientoihin kutsuttu eikä hän tempusta innostunut: chileläisen lehdistön mukaan hän suunnittelee lähettävänsä rikkurit takaisin Chileen.

Lasarte on joutunut aiemminkin turnauksen aikana vastaamaan kiusallisiin kysymyksiin.

Tämä ei nimittäin ollut Vidalin ensimmäinen kerta, kun hän rikkoo kisojen koronasääntöjä. Jo ennen Bolivia-ottelua hän ja Gary Medel, 33, ilmeisesti olivat niin huolissaan ulkonäöstään, että he näkivät tarpeelliseksi kutsua kampaajan hotelliin.

Pelaajat saivat tästä hyvästä 30 tuhannen dollarin sakot, mutta se ei ollut tarpeeksi laajentamaan Vidalin aivokapasiteettia.

[readmore from=Vidal-Arturo]

Lasarte ja joukkueen kapteeni Claudio Bravo ovat jo joutuneet myöntämään lehdistölle, että koronarajoituksia on tosiaan toistamiseen rikottu. Naisseuraa he eivät suoraan hennoneet mainita.

– Me maksamme hinnan. Toivottavasti voimme oppia tästä tapauksesta. Millaisen vaikutuksen tämä jättää? Sen näemme seuraavan ottelun jälkeen, Lasarte totesi.

Hän ei kuitenkaan kertonut, kenelle he hinnan maksavat.

Chile pelaa seuraavan ottelunsa keskiyöllä Suomen aikaa, kun se saa vastaavansa Uruguayn.

Muokattu 16.7.2022 klo 18.08: Otsikkoa muutettu. Aiempi otsikko oli ”K18-meininkiä: Seksin puute vaivasi Chilen tähtiä – hankkivat prostituoituja hotelliin kesken turnauksen”.