Tasavallan presidentti Sauli Niinistö julkaisi torstaina Twitterissä videon, jossa hän onnittelee Suomen miesten maajoukkuetta ja toivottaa heille menestystä tuleviin EM-kilpailuihin. Kannustuksensa lomassa hän luovuttaa Huuhkajille avainlipun.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Sauli Niinistö

@niinisto
Yhteishenkenne on välittynyt meille kaikille. Nyt koko Suomi on hengessä mukana. Onnea ja menestystä, Huuhkajat!

Päävalmentaja Markku Kanervan johdolla maajoukkueen henkilöstö kiittää Niinistöä kunnianosoituksesta.

– Tää merkkaa meille todella paljon. Tää joukkue on tehnyt pitkäjänteistä, määrätietoista työtä tän saavutuksen eteen, ja työ jatkuu, Kanerva toteaa.

Kapteenina toimiva Tim Sparv, 34, komppaa kertomalla, kuinka ”mahtavaa” hänestä on kuulla Niinistön olevan ”hengessä mukana”.

Naurahduksia ja hymynkareita saa aikaan Niinistön letkautus:

– Niin kauan kuin henki pihisee.

Niinistö hääri Suomen Palloliiton puheenjohtajana vuosina 2009–12. Hän joutui kuitenkin jättämään luottamustehtävänsä, kun hän voitti ensimmäisen kerran presidentinvaalin.

Niinistön ja maajoukkueen välinen pienimuotoinen keskustelu etenee nöyrän mutta samalla kunnianhimoisen yhteishengen merkityksen korostamiseen. Presidentti nostaa koko kansakunnan osaksi mielipiteiden vaihtoa.

– Antamallanne kuvalla yhteisestä päämäärästä, jossa ketään ei korosteta erikseen. Niin sillä on valtava vaikutus ihan varmasti myöskin tähän Suomen henkiseen ilmapiiriin, sanoo Niinistö sinivalkoiseen kaulaliinaan sonnustautuneena.

– Täällä on luja kannatus ja kotirintama pitää, ja olen varma, että niin pitää myöskin huuhkajien rintama.

Suomen maajoukkueen EM-urakka alkaa lauantaina 12. päivä kello 19.00, jolloin potkaistaan käyntiin lohkovaiheen avausottelu Tanskaa vastaan.