Kivikova Belgia oli tyly vastustaja Suomelle EM-kisoissa – Huuhkajilla vielä teoreettinen mahdollisuus edetä jatkoon

© Kuva: Getty Images

Suomen miesten maajoukkue on hävinnyt maanantai-iltana Venäjälle 0–2 Pietarissa. Ottelu oli EM-kilpailujen B-lohkon viimeinen ottelu.

Suomi aloitti ottelun yllättävän vahvasti ja pystyi pitämään Belgian poissa pahimmilta vaarapaikoilta. Paine kuitenkin kasvoi, mitä pidemmälle ensimmäinen puolisko eteni. Romelu Lukaku ja Kevin De Bruyne loivat jatkuvaa uhkaa.

Tauolle mentiin 0–0-tilanteessa.

Reilun tunnin kohdalla Belgian vyörytys tuotti ensimmäisen kerran tulosta, kun Lukaku pääsi upottamaan pallon Suomen verkkoon. VAR-tarkistuksen jälkeen maali kuitenkin tuomittiin paitsioksi. Huuhkajat-toppari Paulus Arajuuri oli varpaan verran Lukakun yläpuolella.

Huuhkajat pysyi Belgian peesissä aina 74. minuutille asti. Thomas Vermaelenin pusku osui tuolloin kulmapotkusta tolppaan. Pallo kimposi tolpasta kohti hämmentynyttä Lukas Hradeckya. Suomalaisvahdin käsistä pallo lipsahteli maaliin.

Seitsemän minuuttia myöhemmin Lukakulle pelattiin pallo jalkaan rangaistusalueella. Hän pääsi kääntymään ja tuplaamaan Belgian johdon. Samalla syntyivät loppulukemat taululle.

Suomen puolustuspeli oli ehkä turnauksen ehjintä tähän mennessä. Laukauksia Belgian maalia kohti tuli silti vain yksi.

Tanskan 4–1-voiton ansiosta Suomi nousi lohkossaan lopulta kolmanneksi. Joukkue on nyt menossa viimeiseltä sijalta jatkoon kolmanneksi sijoitetuista. Teoreettinen mahdollisuus päästä pudotuspeleihin on siis olemassa.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.