”Me teemme tätä faneille” – Veikkausliigakatsomot alkavat vihdoin täyttyä rajoitusten höllennyttyä

© Kuva: Juha Tamminen

”Vihdoinkin”, huokaisee varmaan moni.

Veikkausliigakausi alkoi 24. huhtikuuta, mutta monille tämä torstai saattaa merkitä ”todellista kauden alkua”. Alkukausi on pelattu nimittäin pääosin tyhjille tai lähes tyhjille katsomoille, mutta nyt monilla paikkakunnilla koronatilanne on parantunut sen verran tuntuvasti, että stadioneille lasketaan lopultakin huomattavasti suurempia yleisömääriä.

– Me teemme tätä faneille. Ilman heitä tunnetta ei ole pelissä niin paljoa, joten se on iso boosti meille. Olemme innoissamme siitä, että he tulevat nyt takaisin katsomoihin, Interin päävalmentaja José Riveiro hekumoi torstaisen Inter-IFK Mariehamn -ottelun alla Interin kotisivujen ennakossa.

Veikkausliigassa on pelattu toistaiseksi 32 ottelua, joista lähes puolet, 15 peliä, tyystin ilman katsojia. Vain joka neljännessä, eli kahdeksassa ottelussa, on ollut yli sata katsojaa. Tuhannen katsojan rajapyykki on rikottu kahdesti, otteluissa SJK-HJK (1 612 katsojaa) ja KuPS-Haka (1 550 katsojaa).

Torstaina Inter saa kuitenkin ottaa IFK Mariehamn -peliin kaikkiaan 2 500 katsojaa, joten veikkausliigakauden yleisöennätys on aidossa vaarassa. Etenkin, kun sääkin suosii, ja joukkueilla on allaan yli puolentoista viikon maaottelutauko.

– Maajoukkuetauko käytettiin siihen, että valmistauduimme kovaan kuukauteen, José Riveiro kertoi ottelun alla.

– Tunnelma on joukkueen kesken todella hyvä. Pelaajat ovat todella keskittyneitä ja itseluottamus on kunnossa.

Torstain ohjelmassa on kaikkiaan viisi ottelua. Kierroksen aloittaa kello 18 alkava Inter-IFK Mariehamn. Muut neljä ottelua käynnistyvät puoli tuntia myöhemmin. Seurat korostavat omissa tiedotuskanavissaan, että vaikka katsojia pääseekin aiempaa sankemmin joukoin paikalle, ei hengitystieoireisena pidä edelleenkään katsomoon tulla, ja käsi- ja yskimishygieniasta on huolehdittava. Myös kasvomaskien käyttöä suositellaan.

Otteluun KTP-HIFK voidaan ottaa tänään 3 000 katsojaa, kahteen katsomolohkoon jaettuna kuten Turussakin.

Ottelun FC Lahti-Ilves katsojakapasiteetti on 750 katsojaa. Katsomo on jaettu 15 lohkoon, joista kuhunkin pääsee 50 katsojaa. Katsomorajoitus on kierroksen tiukin.

Ottelussa SJK-KuPS ei tänään ole katsomorajoituksia lainkaan. Kyseessä on kaikki seurat huomioituna kauden ensimmäinen veikkausliigaottelu, joka pelataan ilman katsomorajoituksia. Seinäjoen OmaSp Stadionin kapasiteetti on 5 817 katsojaa.

Odotettuun Hakan ja HJK:n väliseen klassikkoon Valkeakoskelle pääsee tänään 1 650 katsojaa.

Kierroksen päättää perjantaina pelattava AC Oulu-Honka. Raatin stadionin tämänhetkisestä katsomorajoituksesta ei AC Oulun kotisivuilta löytynyt jutun kirjoitushetkellä tietoa.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille