Mitä epäonnea! Loukkaantuminen pitää Alankomaiden tähtipelaajan sivussa EM-kisoista

© Kuva: Getty Images

Alankomaiden jalkapalloliitto tiedotti tiistaiaamuna, että Donny van de Beek, 24, ei kykene pelaamaan tällä viikolla alkavissa EM-kilpailuissa. Loukkaantuminen on pakottanut Van de Beekin vetäytymään kokoonpanosta. Päävalmentaja Frank de Boer ei kutsu ketään hänen tilalleen.

Ammattiaan Manchester Unitedissa harjoittava Van de Beek harjoitteli jo muun maajoukkueen kanssa valmistavassa leirityksessä, mutta hän ei ollut kentällä viime viikon harjoitusotteluissa Skotlantia ja Georgiaa vastaan.

The Athletic aiheellisesti huomauttaa, ettei Van de Beekin poissaolo aiheuta merkittäviä ongelmia Hollannille. De Boerilla on edelleen käytössään kapteeninsa Georginio Wijnaldum, 30, joka on loistanut maajoukkueotteluissa viime vuosina. Muita erinomaisia vaihtoehtoja ovat Barcelonan Frenkie de Jong, 24, ja Atalantan Marten de Roon, 30.

Teun Koopmeiners, 23, pelasi myös todella vahvan ja maalirikkaan kauden kotimaassaan Eredivisie-seura AZ Alkamaarissa. Lisäksi Hollanti voi heittää kentälle Ryan Gravenberchin, 19, joka on varsin käyttökelpoinen lupaus Ajaxista.

Alankomaiden turnaus alkaa 13. päivä, kun se kohtaa Ukrainan. Lohko C on etukäteen ajateltuna kisojen heikkotasoisin. Siinä toisistaan mittaa ottavat Ukrainan ja Hollannin lisäksi Pohjois-Makedonia ja Itävalta.