Jokaisen maajoukkueen arvokisavalinnat puhuttavat aina. Kovia, pitkään joukkueeseeen kuuluvia pelaajia jää lähes aina ulos, ja moni kotisohvalle jäävä joutuu nieleskelemään katkeraa pettymystä arvokisaunelman mennessä ohi.

Tiistai-iltana oli suomalaispelaajien vuoro kokea arvokisavalintojen iloa ja toisaalta myös pettyä. Kun Huuhkajien EM-kisajoukkue ilmoitettiin Katajanokalla, nousi esiin kolme nimeä, joiden moni odotti löytyvän pelaajalistalta: Juhani Ojala, Albin Granlund ja Niko Hämäläinen.

Muun muassa Robert Ivanov, Pyry Soiri ja Onni Valakari jakoivat riemua joukkueeseen mukaan pääsystä sosiaalisessa mediassa. Rannalle jääneistä Juhani Ojala puolestaan myönsi MTV Urheilulle suoraan, kuinka ankarasti hän pettyi kisajoukkueesta putoamiseensa.

– Olin shokissa, kun minulle tästä ilmoitettiin. Nöyryytetty olo, Ojala tunnusti (MTV Urheilun juttuun tästä).

– Olen täysin kunnossa ja valmistautunut näihin kisoihin viime syksystä lähtien, kun tulin takaisin maajoukkueeseen tauon jälkeen. Pidin itseäni varmana kisajoukkueeseen kuuluvana pelaajana, mutta niin vain jätettiin ulos.

[readmore from=Ojala-Juhani]

32 A-maaottelua pelannut Ojala pelasi päättyneen kauden laadukkaassa Tanskan Superliigassa Vejle BK:n joukkueessa. 31-vuotias ulottuva toppari on pelannut taannoin myös Venäjän pääsarjassa. Ojala sanoo MTV:lle uskovansa, että hänellä olisi ollut kisoissa paljonkin annettavaa. Venäjää vastaan olisi voinut olla edessä vanhojen joukkuekaverien ja muutenkin Venäjän vuosilta tuttujen pelaajien kanssa.

– Harmittaa todella paljon, etten pääse kohtaamaan heitä, Ojala sanoi.