Näitkö tämän? Yhden fanin ilmeisiin tiivistyy täydellisesti jalkapallon tuska ja riemu

© Kuva: Getty Images

Maanantaista pelipäivää on pidetty yhtenä kaikkien aikojen EM-kisojen pelipäivistä. Ottelut Kroatia-Espanja ja Ranska-Sveitsi tarjosivat yhteensä 14 maalia, kaksi loistavaa, odottamatonta tasatilanteeseen nousua kahden maalin takaa ja jännitystä sekä jatkoajalla että rankkarikisassa.

Otteluista muodostui niin jännittäviä sekä Kööpenhaminassa ja Bukarestissa paikalla olleille että TV-katsojille, että kynsiä varmasti pureskeltiin ja syke nousi yhdellä jos toisellakin. Tunteiden vuoristorata kuvaa varmasti jalkapalloiltaa hyvin, mutta tuskin koskaan sitä on havainnollistettu yhtä hyvin kuin erään TV-kameroiden kuviin tallentuneen sveitsiläiskannattajan ilmeillä.

Kyseinen fani näytti jo maansa myyneeltä, kun Ranska johti peliä 3-2 vain vähän ennen loppua. Silmät olivat täyttyä kyynelistä ja mies hautautui tuskissaan fanipaitansa uumeniin.

Kun Mario Gavranovic kuitenkin teki minuuttia myöhemmin Sveitsille ottelun jatkoajalle vieneen 3-3-tasoituksen, oli sama kannattaja välittömästi seitsemännessä taivaassa. Nyt paita oli jo saanut lähteä ja suusta pääsi vapautunut ja jopa raivokas riemunhuuto. Myös UEFA postasi klipit tunteenpurkauksista Twitteriin.

Sveitsi-fanista tuli nopeasti viraali sosiaalisessa mediassa, ja hänen ilmeikästä eläytymistään jakoi eteenpäin muun muassa Lontoon pormestari Sadiq Khan.

– Jalkapallo, hitto soikoon! Uskomatonta. Paljon, paljon onnitteluja Sveitsille, hyvin ansaittua. Ottelun paras, Khan kirjoitti ja laittoi nuoliemojin osoittamaan sveitsiläisfania kohti.

Juttua on muokattu 29.6. kello 11.58. Fanin tuskainen ilme ei liittynyt Ranskan 3-1-maaliin, kuten aiemmin kerrottiin, vaan oli ele piinaavasta odotuksesta vähän ennen Sveitsin tasoitusmaalia.