Maanantaista pelipäivää on pidetty yhtenä kaikkien aikojen EM-kisojen pelipäivistä. Ottelut Kroatia-Espanja ja Ranska-Sveitsi tarjosivat yhteensä 14 maalia, kaksi loistavaa, odottamatonta tasatilanteeseen nousua kahden maalin takaa ja jännitystä sekä jatkoajalla että rankkarikisassa.

WHAT A DAY OF FOOTBALL 🤯

Otteluista muodostui niin jännittäviä sekä Kööpenhaminassa ja Bukarestissa paikalla olleille että TV-katsojille, että kynsiä varmasti pureskeltiin ja syke nousi yhdellä jos toisellakin. Tunteiden vuoristorata kuvaa varmasti jalkapalloiltaa hyvin, mutta tuskin koskaan sitä on havainnollistettu yhtä hyvin kuin erään TV-kameroiden kuviin tallentuneen sveitsiläiskannattajan ilmeillä.

Kyseinen fani näytti jo maansa myyneeltä, kun Ranska johti peliä 3-2 vain vähän ennen loppua. Silmät olivat täyttyä kyynelistä ja mies hautautui tuskissaan fanipaitansa uumeniin.

Kun Mario Gavranovic kuitenkin teki minuuttia myöhemmin Sveitsille ottelun jatkoajalle vieneen 3-3-tasoituksen, oli sama kannattaja välittömästi seitsemännessä taivaassa. Nyt paita oli jo saanut lähteä ja suusta pääsi vapautunut ja jopa raivokas riemunhuuto. Myös UEFA postasi klipit tunteenpurkauksista Twitteriin.

Sveitsi-fanista tuli nopeasti viraali sosiaalisessa mediassa, ja hänen ilmeikästä eläytymistään jakoi eteenpäin muun muassa Lontoon pormestari Sadiq Khan.

– Jalkapallo, hitto soikoon! Uskomatonta. Paljon, paljon onnitteluja Sveitsille, hyvin ansaittua. Ottelun paras, Khan kirjoitti ja laittoi nuoliemojin osoittamaan sveitsiläisfania kohti.

Sadiq Khan

@SadiqKhan
Football, bloody hell! Unbelievable.

Many, many congratulations to Switzerland, much deserved.

⬇️ Man of the match: #FRASUI 🇨🇭

Juttua on muokattu 29.6. kello 11.58. Fanin tuskainen ilme ei liittynyt Ranskan 3-1-maaliin, kuten aiemmin kerrottiin, vaan oli ele piinaavasta odotuksesta vähän ennen Sveitsin tasoitusmaalia.