Everton on nimittänyt espanjalaisen Rafael Benítezin uudeksi managerikseen kolmivuotisella sopimuksella.

Seura joutui etsimään uuden managerin, kun pestiä viimeksi hoitanut Carlo Ancelotti palasi kesäkuun alussa Real Madridin peräsimeen.

Benítezin, 61, pestaus on herättänyt runsaasti tunteita Evertonin kannattajissa jo ennen hänen sopimuksensa julkaisua, sillä vuosina 2004-2010 hän valmensi Evertonin suurinta vihollista, paikallisvastustaja Liverpoolia.

Evertonin stadionin Goodison Parkin lähettyvillä on nähty viime aikoina banderolleja, joista yhdessä luki esimerkiksi: ”Benítez ei ole tervetullut”. Lisäksi poliisi tutkii tällä hetkellä Benítezin naapurustoon jätettyä banderollia, jossa luki: ”Tiedämme, missä asut. Älä tee sopimusta”.

Aiemmin urallaan Benítez on luotsannut myös muun muassa Real Madridia ja Napolia sekä viimeksi kiinalaista Dalian Professionalia.

– Olen iloinen, kun saan liittyä Evertoniin. Olen koko tämä prosessin ajan ollut todella vaikuttunut tämän seuran edustajien kunnianhimosta ja heidän halustaan tuoda menestystä tälle historialliselle seuralle, kommentoi Benítez Evertonin sivuilla.

– Rafa teki meihin suuren vaikutuksen tietämyksellä ja kokemuksellaan, mutta ennen kaikkea sillä intohimolla ja nälällä, jolla hän halusi liittyä seuraammme, sanoi Evertonin omistaja Farhad Moshiri.

– Me palkkaamme Rafan, koska me uskomme hänen tuovan menestystä seurallemme ja evertonilaisille. Yksinkertaisesti sanoen, meidän on kilpailtava liigan kärkisjoista ja taisteltava pokaaleista.

Everton

@Everton
We can confirm Rafael Benitez has been appointed as our new manager.