Huuhkajien loistava taistelu maailmanrankingin ykköstä Belgiaa vastaan ei riittänyt maanantai-iltana Pietarin Krestovsky Stadiumilla.

Belgia hakkasi pitkään päätään Huuhkajien tiiviiseen puolustusmuuriin, mutta lopulta 74. peliminuutin kohdalla se sai kuparisen rikki, kun Thomas Vermaelenin ylärimaan osunut pusku kimposi Huuhkajat-vahti Lukas Hradeckyn käsien kautta omaan maaliin.

Viimeisen naulan arkkuun löi Belgian kaikkien aikojen paras maalintekijä, Romelu Lukaku, joka tälläsi pallon Hradeckyn selän taakse kymmenen minuuttia ennen loppua.

KATSO MYÖS: Baarit menivät Helsingissä kiinni, mutta Huuhkajat-fanit eivät poistuneet – ”Me ei lähdetä minnekään!”

Lohkon toisessa ottelussa Tanska murskasi Venäjän peräti maalein 4-1, joten Huuhkajat sijoittui B-lohkossa kolmannelle sijalle – pieni toivonkipinä jatkopeleistä on siis yhä olemassa.

Ruotsi, auta meitä!

Huuhkajat tarvitsee paljon apua muilta. Todennäköisyys jatkopaikkaan on äärettömän pieni, mutta se on kuitenkin yhä mahdollista.

Jo heti tiistaina pelataan todella tärkeä ottelu, kun Kroatia ja Skotlanti iskevät yhteen. Kumpikin maa on kerännyt tähän mennessä yhden pisteen. Tasapeli on ainut tulos joka auttaisi Huuhkajia. Jos näin käy, jää D-lohkon kolmas, eli Kroatia, Huuhkajien taakse.

[readmore from=Huuhkajat]

Kävi tiistaina miten tahansa, Huuhkajien kohtalo ratkeaa joka tapauksessa vasta keskiviikkona.

Keskiviikkona Huuhkajat kaipaa apua rakkaalta länsinaapurilta Ruotsilta. Ruotsi ei saa missään tapauksessa hävitä Puolalle. E-lohkon kimurantin tilanteen vuoksi myös Slovakia-Espanja -ottelulla on suuri merkitys.

F-lohkon kolmonen on jo lähes varmasti Huuhkajien edellä, ellei Portugalilta nähdä jäätävää sulamista päätöskierroksella.

Näin Huuhkajat etenee jatkoon

Alla on lueteltu lohkoittain Huuhkajille kelpaavat tulokset. Näistä lohkoskenaarioista vähintään kahden on toteuduttava, muutoin Huuhkajien kisaurakka on ohi.

D-lohko:

  • Kroatia ja Skotlanti pelaa tasapelin

E-lohko:

  • Ruotsi voittaa tai pelaa tasan Puolan kanssa ja Slovakia voittaa Espanjan
  • Ruotsi voittaa tai pelaa tasan Puolan kanssa ja Espanja voittaa Slovakian vähintään kolmella maalilla

F-lohko:

  • Ranska voittaa Portugalin vähintään neljällä maalilla ja Saksa voittaa tai pelaa tasan Unkarin kanssa
  • Ranska voittaa Portugalin ja Unkari voittaa Saksan vähintään neljällä maalilla

ÄLÄ MISSAA HETKEÄKÄÄN: EM-kisojen LIVE-seurantaan TÄSTÄ!