Saksa ja Ranska iskivät yhteen EM-huippuottelussa – oma maali ratkaisi

© Kuva: Getty Images

Saksa ja Ranska kohtasivat tiistai-iltana EM-lopputurnauksen F-lohkossa. Ranska voitti ottelun 1-0.

F-lohkon avausottelu pelattiin aiemmin tiistaina, kun Portugali kukisti Unkarin Budapestissa maalein 3-0. Ranska nousi voittonsa myötä lohkon toiselle sijalle.

Ranska lähti tiistaiseen otteluun suosikkina. Saksa hallitsi palloa avausjaksolla, mutta Ranska iski ahnaasti vastaan. Karim BenzemanKylian Mbappén ja Antoine Griezmannin muodostama hyökkäyskolmikko aiheutti Saksalle nopeudelleen hankaluuksia.

Laadukkaat maalipaikat olivat avausjaksolla vähissä.

Ranska siirtyi johtoon 20. minuutilla. Lucas Hernández lähetti laidaltaan keskityksen boksiin ja Saksan Mats Hummels ohjasi pallon omaan maaliinsa. Manuel Neuer yritti pysäyttää Hummelsin ohjauksen, mutta ei yltänyt palloon. 1-0.

Toinen jakso oli avausjakson tapaan tasainen. Kummatkin loivat pitkiä pallonhallintajaksoja, mutta vain harva niistä johti todellisiin maalipaikkoihin.

Ranska teki toisella jaksolla kaksi paitsiomaalia. Aluksi Mbappé onnistui maalinteossa, mutta osuma hylättiin paitsiona. Hetkeä myöhemmin Mbappé syötti Karim Benzeman maalintekoon, mutta PSG-hyökkääjä oli tilanteessa paitsiossa.

Ranska kohtaa seuraavaksi Unkarin. Saksa haastaa EM-kisojen ennakkosuosikkeihin lukeutuvan Portugalin.