Sunnuntaina tiedotettiin, että Sergio Busquets, 32, on saanut positiivisen testituloksen koronatestistään. Vaikka muilla Espanjan maajoukkuepelaajilla ei tiettävästi vielä virustartuntaa ole, on uutinen huolestuttava kahdestakin syystä.

Ensinnäkin Busquetsilla on vaarassa jäädä EM-kilpailut jopa kokonaan väliin, eikä hän näillä näkymin pysty osallistumaan ainakaan kisaisännän avausotteluun Ruotsia vastaan. Espanja–Ruotsi-peli on määrä viedä läpi kuun 14. päivänä, mutta Busquetsin täytyy olla karanteenissa vähintään kymmenen vuorokautta. Hän on Espanjalle tärkeä pelaaja jo pelkästään kapteeninnauhansa myötä.

Toisekseen tulos vaikeuttaa sekä Espanjan että Portugalin valmistautumista kisoihin. Joukkueet pelasivat vastakkain ystävyysottelussa 4. kesäkuuta. Busquets oli tuossa ottelussa kentällä 63 minuutin ajan. Hän muun muassa halaili Portugalin Cristiano Ronaldoa, 36. (Ronaldo on tosin jo sairastanut koronan. Sen saaminen uudestaan on harvinaista mutta ei täysin tavatonta.)

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Vito Martínez

@vitomartinez_
Busquets positivo y abandonó la concentración española. El amistoso contra Lituania lo jugarán con la Sub21. ¡Ay Cris!

Espanjan ja Portugalin pelaajat joutuvat nyt eristyksiin UEFA:n ja paikallisten terveysviranomaisten määräyksestä. Espanja pelaa viimeisen harjoitusottelunsa Liettuaa vastaan alle 21-vuotiaiden maajoukkueella, ja pelaajisto suorittaa harjoituksissaan henkilökohtaisia treeniohjelmia.

50 Espanjan maajoukkueessa toimivaa henkilöä käy pian uusissa koronatesteissä. Maajoukkuevalmentaja Luis Enrique voi vielä tehdä viime hetken muutoksia kokoonpanoonsa, mikäli tilanne pahenee entisestään.

Busquets on kahdestoista koronan saanut pelaaja Espanjan maajoukkueesta, eli tasan puoleen joukkueesta on virus jossain vaiheessa pandemiaa tarttunut.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Tiempo de Juego

@tjcope
💥 Informa @Miguelaguimu

🇪🇸 Once de los 24 jugadores convocados han pasado el coronavirus

🦠 @AdamaTrd37
🦠 @jose_gaya
🦠 @FerranTorres20
🦠 @ericgm3
🦠 @Laporte
🦠 @mikel10oyar
🦠 @FabianRP52
🦠 @Thiago6
🦠 @marcosllorente
🦠 @AlvaroMorata
🦠 @Pablosarabia92

➡️ @5sergiob