Cristiano Ronaldo, 36, harvoin jättää maaliaan tuulettamatta, jos siihen vain tarjoutuu tilaisuus. Unkarin päävalmentajan Marco Rossin mielestä Juventus-hyökkääjä vie joskus riemunsa vähän liian pitkälle.

Ronaldo teki EM-kilpailujen avausottelussa Portugalille kaksi jälkimmäistä maalia 3–0-voitossa Unkarista. Ensimmäinen maaleista tuli rangaistuspotkusta 87. minuutilla.

– Ronaldo on suuri mestari, mutta toisinaan hän voi olla ärsyttävä, sanoi Rossi Gazzetta dello Sportille.

– Rankkariosuman jälkeisen juhlinnan perusteella olisi voinut luulla, että hän oli juuri tehnyt maalin loppuottelussa. Ihmiset huomaavat tällaiset asiat.

Ronaldolla on tilillään nyt 109 maaottelumaalia. Miehissä hänen edellään ei ole enää ketään. Hän on tasoissa Ali Daein kanssa. Daei paukutti 109 maalia 149 ottelussa Iranin maajoukkueelle vuosina 1993–2006.

[readmore from=Ronaldo-Cristiano]

Portugalin turnaus jatkuu sunnuntaina, jolloin se saa vastaansa FIFA:n maailmanrankingin ykkössijoitetun, Belgian.

Unkari jäi kuin jäikin lopulta lohkovaiheeseen. Se joutui haastamaan Portugalin lisäksi Saksan ja Ranskan, joilta se sai pisteen kummaltakin. Unkari johti Saksaa vielä kuusi minuuttia ennen ottelun päättymistä.

– Nukuin enintään vartin viime yönä, ja minusta tuntuu oudolta. En olisi koskaan voinut uskoa, että tasapeli Saksan kanssa jättäisi tällaisen jälkimaun, Rossi totesi.

– Tiedän, että olimme hyviä mutta olen pahoillani.