”Unohtakaa finaali, jos Suomi aiheuttaa ongelmia” – Belgiassa katsotaan jo Huuhkajia pidemmälle

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajilla on tänään ehkä Suomen maajoukkuehistorian suurin ja tärkein ottelu, kun kello 22 alkavassa pelissä Pietarissa tulee vastaan FIFA-rankingin ykkönen Belgia. Belgia on jo varmasti mukana EM-turnauksen jatkopeleissä, mutta Suomi tarvinnee ottelusta ainakin tasapelin, jos se mielii 16 parhaan joukkoon.

Het Laatste Nieuwsin jalkapallokeskusteluohjelmassa Deviltime asiantuntijat Jan Mulder ja Marc Degryse paneutuivat illan kiinnostavimpiin teemoihin Belgian näkökulmasta. Keskustelu painottui muun muassa loukkaantumisesta toipuneen Eden Hazardin paluuseen avauskokoonpanoon. Ykköskärki Romelu Lukakun lepuutusta pidetään mahdollisena, mutta Mulder ja Degryse uskovat ainakin, että Lukaku itse haluaisi pelata.

– Odotan aina innolla Edenin näkemistä, Mulder sanoi Hazardista.

– Hazardin täytyy näyttää, että hän voi päästä lähelle ”oikeaa Edeniä” tulevissa otteluissa. Se tarkoittaa enemmänkin kuin pelkkiä väläytyksiä.

Mulder uskoo, että Lukaku avaa Suomea vastaankin, koska miehen henkilökohtaiset tavoitteet ovat korkealla.

– Lukaku haluaa tehdä maaleja ja voittaa maalikuninkuuden. Silloin maajoukkuevalmentajan ei pitäisi toimia autoritäärisesti ja jättää häntä sivuun.

Jan Mulderin mielestä Belgian on oltava tarkkana Teemu Pukin kanssa. Hän kehuu Norwich-kärkeä sähäkäksi, nopeaksi ja aggressiviseksi hyökkääjäksi, joka voi aiheuttaa Belgian puolustukselle vaikeuksia. Keskustelukumppani Marc Degryse viittaa kuitenkin kintaalla näille puheille.

– Pukki ja Suomi eivät saa aiheuttaa meille ongelmia. Jos niin kävisi, niin unohtakaa finaali, Belgiaa kaksissa MM-kisoissa edustanut Degryse totesi.