Helsingin Jalkapalloklubi voitti keskiviikkona Helsingin IFK:n 1-0 Veikkausliigan Stadin derbyssä.

Ensimmäinen vartti eteni tasaisissa merkeissä. Kumpikin sai luotua tilanteita, mutta vaaralliset tekopaikat olivat vähissä.

HJK:lle oli aueta huippusauma puolen tunnin kohdalla, kun Roope Riski pelasi Filip Valenčičin puolittaiseen läpiajoon, mutta HIFK:n maalivahti Calum Ward tuli kauas ulos tolppiensa välistä ja pysäytti slovenialaistaiturin.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin HJK siirtyi johtoon. Klubi sai vapaapotkun reilun 20 metrin päässä maalista, ja Valenčič latasi tarkan kierteisen kudin ylänurkkaan. TV-lähetyksessä hidastus paljasti, että HJK sai vapaapotkunsa todella halvalla, sillä Lucas Lingman astui itse pallon päälle ja kaatui sen seurauksena. Erotuomari Antti Munukka katsoi kuitenkin Moshtagh Yaghoubin rikkoneen tilanteessa.

HIFK:n ahdinko jatkui heti toisen jakson alussa, kun David Browne karkasi vastahyökkäyksestä läpiajoon. Macario Hing-Glover ryntäsi pysäyttämään hänet, mutta teki sen sääntöjen vastaisesti ja sai rikkeestään punaisen kortin.

Punaisen kortin myötä HIFK:n takaa-ajo vaikeutui huomattavasti, kun HJK pääsi ylivoimalla juoksuttamaan paikallisvastustajaa.

HJK jatkaa voiton myötä tappioitta sarjakärjessä. Se on voittanut tällä kaudella kymmenen ottelua ja pelannut yhdessä tasan. HIFK putosi keskiviikon tulosten myötä kuudenneksi.

Veikkausliiga 30.6.

FC Inter – FC Lahti 1-1
FC Haka – FC Honka 1-1
HIFK – HJK 0-1
KTP – Ilves 1-1
KuPS – AC Oulu 2-0
SJK – IFK Mariehamn 3-0